Cocu wijt magere eerste seizoenshelft aan overvol programma

(Foto: VI)

Philip Cocu weet hoe het komt dat PSV een matige – zeg maar slechte – eerste seizoenshelft speelde: zijn jongens speelden teveel wedstrijden. Toch zijn de spelers er volgens Cocu goed mee omgegaan. Beetje tegenstrijdig dus.

Tegenover Voetbal International vertelt Cocu dat zijn ploeg dertig duels speelde en veel spelers werden drie of vier keer opgeroepen voor hun nationale ploegen. De PSV-trainer linkt graag terug naar zijn Oranje-periode. “Ik weet nog dat ik in 1996 voor het eerst bij Oranje kwam. Op vrije dagen kwam ik amper mijn bed uit, zo moe was ik dan”, aldus Cocu na de conditietraining van PSV van woensdagmorgen op het strand van Maspalomas.

Nou, geen zorgen meer voor na de winterstop. Europees is PSV al uitgeschakeld en ook in de KNVB-beker zijn de Eindhovenaren niet meer actief. Slechts 16 wedstrijdjes worden nog gespeeld. Genoeg power dus elke week. En als we Cocu moeten geloven, komt het in het eerste half jaar van 2014 helemaal goed met zijn jongens: “De beste manier om te wennen aan het zware ritme is veel wedstrijden spelen.” Niet dus.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>