Champions League loting doorgestoken kaart

PSV is uitgeschakeld in de Champions League. Na een zware loting bleek het huidige PSV niet sterk genoeg voor poule D. Het feit dat de sterkste ploeg uit pot 4 – Atletico Madrid - in de poule van PSV terecht kwam droeg bij aan de teleurstellende resultaten van de landskampioen. Zuur, omdat de trekking dit helemaal niet bepaalde.

Ik heb geen last van een Calimero-complex, en ook is het geen gepraat achteraf. Het is gewoon een feit dat de huidige opzet van de loting nadelig is voor goed presterende teams uit kleine voetballanden.

Want Atletico kwam in poule D terecht toen er nog drie ballen getrokken moesten worden uit pot 4. Maar omdat in de andere twee openstaande poules al een Spaanse club zat (Barcelona en Real Madrid), werd Atletico automatisch, zonder trekking, in de poule van PSV geplaatst. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje:

Wat is dit voor k*tregel? Hierdoor is de kans groot dat een goed presterende ploeg uit een klein land, die in een hogere pot is ingedeeld, altijd de tegenstanders uit de sterkste voetballanden uit pot 4 krijgt. De kleine landen worden zo klein gehouden.

En waarom? Omdat het niet leuk is als twee ploegen uit hetzelfde land bij elkaar in de groep zitten. Nee, maar is zo’n Engelse finale als vorig jaar dan wel leuk? Laat clubs uit hetzelfde land aub zo vroeg mogelijk tegen elkaar uitkomen, zodat het toernooi in het vervolg divers blijft. Maar dat is financieel natuurlijk minder aantrekkelijk.

Een indeling naar sterkte van pot 1-4 lijkt me gewenst voor een gelijkmatige loting. Maar die landenregel moeten ze wat mij betreft zo snel mogelijk afschaffen.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Champions League loting doorgestoken kaart

 1. Benjamin

  Ik heb altijd zo’n hekel aan dit soort berichten. Als je Champions League kampioen waardig wil zijn, moet je van iedereen kunnen winnen. Hetzelfde gaat op voor de EK. Beeld je eens in dat Nederland Europees kampioen wordt, zonder gespeeld te hebben tegen Frankijk, Italië, Spanje, Duitsland of Engeland etc.

    /   Reply  / 
 2. Tukker Terror

  helemaal niets in Eindhoven hahahahahaa.
  Gun dit die lamme tak van een Reker wel.
  Stort die (Twentse) miljoentjes maar op een spaarrekening Reker, je kunt de rente wel gebruiken de komende jaren hahahahaha.

    /   Reply  / 
 3. Jos V

  Calimero….

  Nu zeuren om de loting, terwijl je Twente een pestloting toewenste bij monde van Reker!

  PSV was gewoon de zwakste in deze poule, shit happens! Even huilen en weer verder met je leven, maar ga niet dit soort ‘anders was het wel gelukt’ gehuil plaatsen!

    /   Reply  / 
  1. BlogFrank Auteur

   Ik voel me niet aangesproken Jos V. Ik was het niet eens met Reker, ik vond dat ook een belachelijke oncollegiale opmerking. En ik zeg niet dat het anders wel gelukt was, alleen dat clubs uit kleine landen relatief meer kans hebben op een zware loting. Dat kan Twente volgend jaar net zo goed gebeuren. Dus in plaats van zo’n makkelijke reactie te plaatsen moet je mijn bericht goed lezen.

     /   Reply  / 
   1. Marco

    “Dat kan twente volgend jaar net zo goed gebeuren”

    is ons al gebeurd:
    FC Twente
    Schalke ’04
    PSG
    Man. City
    Santander,
    maar wij zijn wel door

      /   Reply  / 
    1. Tim

     Marco even een aanvulling: Engelse/Franse/Spaansje kenners omschreven dit als de Uefa Cup’s poule des Doods!
     Forza Twente

       /   Reply  / 
 4. hahahahah

  in my ogen is het helemaal eerlijk gegaan uit elke pot 1 ploeg dus zit nie te kankere over vervalsing en zo this gewoon niks met psv geworden jamer dan over 10 seizoenen weer een kans

    /   Reply  / 
 5. Sulejmani10

  Wat een triest vertoning om met zo een verhaal t europese avontuur van PSV af te sluiten..
  Je bent 5x afgedroogd en dan wil je beweren dat je t wel gewonnen had van een ander elftal..

  Kijk gewoon naar psv en dan zie je waar t aan ligt… Schijtvoetbal.. Geen plezier op t veld..
  Veel doelpunten uit een counter of een gelukkige afzwaaier.. geen respect en alles s geoorloofd.
  Hoe kan je als supporter genieten van psv.. in welke wedstrijd dan ook…..

    /   Reply  / 
 6. Martin

  Ben zelf een echte PSV-fan maar jouw verhaal is echt kinderachtig gejammer achteraf. Deze regel is al sinds jaar en dag zodat clubs uit hetzelfde land niet in de poulefase elkaar tegen kunnen komen. Nu hebben we er een keer last van. Pech gehad.

    /   Reply  / 
 7. rekenmeester

  De kans dat PSV tegen Atletico zou loten, was inderdaad ietsje groter dan dat ze tegen bijvoorbeeld Anorthosis hadden gemoeten. Maar anders dan bovenstaand bericht doet vermoeden, is deze kans helemaal niet zo schokkend veel groter.

  Atletico kon slechts 1 team uit pot 2 niet loten, Villareal. De kans dat Atletico tegen PSV zou moeten, is hierdoor (1/7*100%=) 14%. Fiorentina kon zelfs tegen twee teams uit pot 2 niet loten, nl. AS Roma en Juventus en had daardoor een kans van (1/6*100%=) 17% dat het PSV zou treffen. De rest van de clubs uit pot 4 hadden 12% kans om tegen PSV te loten: ((1-(1/6)-(1/7))/6*100%=) 12%. Dit verschil vind ik helemaal niet zo opzienbarend groot.

  Toen PSV bij Liverpool werd ingedeeld, zijn de kansen op een treffen met Atletico (of Fiorentina) weliswaar gestegen, maar vergeet niet dat de kans op Atletico naar 0 had kunnen slinken indien PSV tegen Real Madrid of Barcelona had geloot (en de kans op Fiorentina naar 0 indien PSV Inter had geloot).

  Dus doorgestoken kaart? Ik dacht het niet…

    /   Reply  / 
  1. BlogFrank Auteur

   Dit klopt niet, je neemt de Spaanse ploegen uit pot 1 niet mee in je berekening.

     /   Reply  / 
   1. rekenmeester

    Je hebt gelijk: de percentages kloppen nu niet helemaal. De kans dat PSV een Spaanse tegenstander uit poule 1 zou treffen, was relatief groot, omdat in poule 2 ook een Spaanse club zat. Hierdoor was de kans dat PSV tegen Atletico zou loten vooraf nog kleiner dan volgens mijn bovenstaande berekeningen.
    Excuus voor de foute berekening, maar ik hoop dat je nu inziet dat PSV helemaal niet tegen Atletico had kunnen loten als ze uit poule 1 Real Madrid of Barcelona hadden geloot (en die kans was al meer dan 25%).

      /   Reply  / 
 8. Bliss

  Ah, ze verloren en het lag aan de loting…moet inderdaad soccer-wisdom zijn.

    /   Reply  / 
 9. fred r

  FcTwente en PSV spelen nadat zij europees hebben gespeeld bijna iedere keer een moeilijke uitwedstrijd, kan toeval zijn….

  Maar Ajax, feyenoord , nec en h’veen spelen een onderlinge competitie na hun europese duels. Zij hadden dus totaal geen last van de europese verplichtingen in tegenstelling tot de nr. 1 en 2 van vorig seizoen. Nu deze ondelinge competitie voorbij is speelt bv ajax makkelijke thuiswedstrijden na europse duels.

  Het lijkt erop dat het belangerijk is dat ajax dit jaar wel kampioen wordt. Ook tav de scheidsrechters….

    /   Reply  / 
  1. Tim

   Twente-Groningen word gefloten door de Wegeteef uit het westen…ajax fan en wie zijn ajax haar grootste vijanden?? doorgestoken kaart?

     /   Reply  / 
 10. Wilmke

  Als een boer niet zwemmen kan ligt het aan het water;-)

    /   Reply  / 
  1. Tim

   Waar slaat deze onzin dan weer op:S..geen verstand van voetbal dus ga je maar over zwemmen praten? Hoop dat je verdrinkt!

     /   Reply  / 
 11. Pingback: PSV is slecht | PSV

 12. th

  Het wordt tijd dat ze gewoon terug gaan naar de UEFA Cup voor landskampioenen.
  Dus de kampioen van elk europees land mag deelnemen. Dus 1 ploeg per land, en niet 4 spanjaarden enzo. Zo als het nu gaat worden idd de kleine landen klein gehouden. Nu heb je weer bijna dezelfde clubs in de knock-out fase als vorig jaar. Dat is toch niet leuk meer!

    /   Reply  / 
 13. Sulejmani10

  Ja hoor..
  Psv en twente hebben lastige wedstrijden na een europees avontuur.. ONZIN
  3 wedstrijden achterelkaar Psv thuis/hsv uit en AZ Uit.
  Psv had t makkelijkste begin de compentitie..
  Achtereenvolgens sparta/graafschap/volendam..

  Waar komt dat domme verhaal vandaan dat ajax t moet hebben van de scheidsrechters… Als er 1 club is die de scheids en de hele tering knvb tegen zich heeft dan s t wel ajax.. Desondanks staan we gewoon (zo goed als) bovenaan…

    /   Reply  / 
 14. Duke

  CAAAAAAAAAAAALIMERO A.U.B.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>