PSV bespaart zichzelf vernedering: 4-1.

Het zijn duidelijke cijfers waarmee onze jongens naar huis zijn gestuurd. En dat is erg jammer, want was de blessuretijd een minuutje korter geweest, dan hadden we nog niet eens zo’n gekke uitgangspositie gehad. Maar eerlijk is eerlijk, we hadden hier erg weinig te zoeken. De tweede helft liet Benfica het redelijk lopen, en toch maakten ze nog een doelpunt meer dan wij. Dat was met name te wijten aan onze verdediging, die zijn slechtste dag van het seizoen had. Als dan ook voorin de weinige kansen die je krijgt niet worden afgemaakt, dan houdt het snel op.

Volgende week spelen we wel met een mannetje extra, want Engelaar mag niet meedoen, en als Rutten nou Berg nog steeds laat staan i.p.v. een alternatief met Lens in de spits, dan zijn we na het seizoen naast Berg ook Rutten zelf kwijt. Althans, dat mag je toch hopen. Moet wel gezegd worden dat Fredje voor het eerst dit seizoen een gouden wissel pleegde. Of goud, met zo’n uitslag moet je misschien meer van bronzen spreken, maar toch. Overigens heeft Twente het er nog dramatischer vanaf gebracht, Villareal hakte de Tukkers met 5-1 in de pan.

Conclusie van de avond: Benfica is een flink maatje te groot, en PSV heeft (net als tegen Twente) niet slecht gespeeld maar staat er gewoon niet op de momenten dat het moet. Door de 4-1 vlak voor tijd is de return helaas een formaliteit. En dan kunnen we ons richten op wat echt belangrijk is: de titel, of in ieder geval Champions League halen.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “PSV bespaart zichzelf vernedering: 4-1.

 1. John

  Zowel PSV als Twente vind de competitie (terecht!) belangrijker dan de europa league.
  Niks aparts anders waren het echt niet van deze 2 dikke uitslagen geworden

    /   Reply  / 
 2. Paul

  Naast Berg ook rutten kwijt…. hmm wat is hier nu het probleem aan? Eerlijk waar, Rutten heeft gedaan wat ie kon met dit elftal maar hij krijgt het uiteindelijk niet voor elkaar om een team het gehele seizoen scherp te houden. Blijft toch een taak voor de coach lijkt me.

  het effect van Rutten is uitgewerkt en ik vind dat PSV op zoek moet naar een nieuwe trainer. Maar wie dat zou ik niet durven zeggen. Behalve namen als Hiddink, Adriaanse e.d.. Maar die gaan nooit komen.

    /   Reply  / 
  1. Paul Postuma

   Rutten heeft niet helemaal gedaan wat hij kon. Hij laat Berg nu al maanden staan terwijl de invallers stuk voor stuk binnen tien minuten scoren als ze voor Berg in het veld komen (Koevermans-Twente, Zeefluik-Willem 2, Labyad-Benfica). Hoeveel kansen moet die man nog verprutsen voor hij reserve wordt gezet. Geef de jeugd een kans, PSV heeft op dit moment niks te verliezen.

     /   Reply  / 
   1. lubs

    Psv niets te verliezen, nou das duidelijk!!

      /   Reply  / 
 3. Ron

  Twente heeft het er dramatischer van af gebracht? Oooooo dan…..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>