AZ – PSV: welke smoes bedenkt Van Gaal nou weer


AZ-trainer Louis van Gaal zei afgelopen week na het gelijkspel tegen Feyenoord dat hij er alle vertrouwen in heeft dat zijn ploeg zaterdagavond van PSV wint. Zijn optimisme mag opvallend worden genoemd als je bedenkt dat AZ de laatste tijd nauwelijks nog een wedstrijd winnend afsluit.

AZ speelde na de winterstop zes wedstrijden en wist alleen die tegen de Graafschap op 16 januari met 1-2 te winnen. Daarnaast werd er vier keer verloren en één keer gelijk gespeeld, afgelopen week in De Kuip. Niet echt en reeks waarop je kunt bouwen, maar dat ziet Van Gaal natuurlijk heel anders. Sowieso vindt hij dat het verlies in minstens drie wedstrijden te danken was aan de scheidsrechter, het slechte veld en de programmering van de KNVB.

Ook de statistieken pleiten niet in het voordeel van de Alkmaarders. De laatste keer dat de Noord-Hollanders thuis van PSV wonnen is al weer bijna 10 jaar geleden, dat was op 27 september 1998 (4-1). Van de tussenliggende acht edities werd er twee keer gelijk gespeeld en won PSV er maar liefst zes!

Maar we zullen zaterdagavond zien met welke excuses Van Gaal nou weer komt.

Mijn voorspelling:
AZ – PSV (1-3)

meer: Eredivisie | AZ


Top 3 van 2007:
FILMPJE: Van Nistelrooy's goal tegen Bilbao

Italiaanse presentatrice uit de kleren
PSV verantwoordelijk voor ontslag Ten Cate

Laat me weten wanneer er nieuwe berichten zijn

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “AZ – PSV: welke smoes bedenkt Van Gaal nou weer

 1. PSV-er

  “Maar we zullen zaterdagavond zien met welke excuses Van Gaal nou weer komt.”

  Hoogmoed komt voor de val.

    /   Reply  / 
 2. Mark

  Ik ben ook PSV supporter. Maar laten we inderdaad geen hoogmoed hebben. Dat is misplaatst (we zijn toch geen Amsterdammers). Ik hoop dat onze jongens morgen winnen maar AZ is en blijft een hele goede ploeg. Daar win je echt niet zomaar van. Ik hoop in elk geval 0-2.

    /   Reply  / 
 3. roelfjuhh

  van mij part wint AZ eigenlijk heb ik een hekel aan ze.
  maar als psv wint is er ook niks meer aan om het kampioenschap

    /   Reply  / 
 4. Louis van Gaal

  Kijk, dat bedoel ik nou. Altijd maar die negatieve berichtgeving door de media. Ben ik nou zo slim of zijn jullie zo dom?

  Iedere voetballiefhebber ziet gewoon dat AZ een kampioensploeg is. Week in week uit spelen we iedereen van de mat.

  Voetbaltechnisch zijn we gewoon beter dan alle anderen. Het is echter zo dat het ons gewoon niet wordt gegund. Scheidsrechters fluiten tegen ons, de velden van de stadions waar wij moeten voetballen worden onklaar gemaakt, de bal wordt gemanipuleerd, krijtlijnen worden scheef aangebracht als AZ komt voetballen etc, etc.

  Nu richt ook nog eens de arbitragecommissies van de FIFA en de KNVB zich tegen ons zodat we Alves niet kunnen krijgen. Ik zou willen dat het aan de ploeg lag, maar dat kan niemand met een beetje voetbalverstand beweren. Het is gewoon een groot complot tegen het grote AZ van Louis.

  Waarom? Omdat jullie dan mooie TV kunnen maken als jullie mij interviewen! Of ik lepel elke week weer excuses op, of ik begin bijna te janken na het 4e verlies op rij of ik maak succesvolle gerespecteerde voetbaltrainers belachelijk tijdens een persconferentie. Hebben jullie nu wat jullie willen? Ik denk dat ik gewoon maar bondscoach wordt…..

    /   Reply  / 
 5. niet belangrijk

  Check vorig jaar. Psv speelde thusi 1-1
  Een goede zaak voor AZ, teleurstelling voor PSV. Maar werd AZ na dat gelijkspel beter? Nee…Als ze met feyenoord gelijk spelen… Betekent dat ze weer controle hebben? Nee…
  Niks bewijst dat AZ weer ‘terug’ is!

    /   Reply  / 
 6. wadje

  In Heerenveen weggespeeld en zaterdag voor eigen huis worden jullie je eigen stadion uit gejaagd, dit alles om de competitie te redden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>