Column: Hoe goed is PSV?

De Eredivisie zit er weer aan te komen (eindelijk), en PSV is nog vol in voorbereiding. Inmiddels hebben we drie serieuze tegenstanders gehad (Bursaspor, Valencia en Nottingham) en die wedstrijden eindigden in een gelijkspel, verlies en winst. Dat zegt dus niet zoveel. Wat wel veel zegt is wie de laatste wedstrijden voor de doelpunten zorgen. In de drie wedstrijden die zojuist genoemd zijn werden vier doelpunten gemaakt, waarvan twee door Mertens en twee door Wijnaldum. Tel daar nog bij op dat Strootman al regelmatig de beste man op het veld is en je mag nu al constateren dat we topaankopen hebben gedaan. Voor een topprijs, dat wel.

Bij gebrek aan een spits kwam Rutten gisteren met een opstelling zonder spits. Dat deed een beetje denken aan een CL-wedstrijd tegen Arsenal een paar jaar terug, waar de centrale verdedigers zo lucht stonden te dekken dat we de grootmacht wisten uit te schakelen. Maar goed, Ojo kreeg zowaar een basisplaats naast Strootman, met Wijnaldum en Toivonen daarvoor en Mertens en Lens op de flanken. En dat werkte dus goed. Sowieso zien we dat middenveld en voorhoede combineren alsof ze al jaren samen spelen. Daar hoeven we ons dus helemaal geen zorgen voor te maken. Dat er nog geen spits is is echter wel zorgwekkend. Het vermoeden bestaat dat El Hamdaoui pas in augustus wordt aangetrokken omdat dat salaris zou schelen (gaat toch snel om tonnen). Nadeel is echter wel dat hij dan heel weinig aanpassingstijd heeft, maar Brands heeft duidelijk gemaakt dat hij dat niet zo’n probleem vindt.

Nee, dat middenveld en die aanval komen wel goed. Die verdediging schuttert echter nog steeds aan de lopende band. Gisteren viel de tegengoal ook weer uit een situatie waarin Manolev en co. alles verkeerd deden wat mogelijk was. Daar moeten we echt van af, hij heeft vorig jaar misschien vijf goede wedstrijden gespeeld maar is natuurlijk als basisspeler lachwekkend. PSV is bezig met Ronnie Stam, maar het is maar de vraag of dat gaat lukken. Daarnaast zit PSV nog verlegen om een centrale verdediger, als vervanger van Maza. Echter: je mag toch hopen dat ze niet op zoek gaan naar het niveau Maza, maar dat er gewoon een basisspeler wordt gehaald voor de plaats van Marcelo of Bouma.

In de analyse van Rutten gisteren zat een bijzondere zin: ‘die jongens willen heel graag naar voren, en dat wil ik ook.’ Daar zit alles in, dat je als coach al gaat aangeven dat je graag naar voren wilt. Maar als hij een beetje nuchter zijn elftal analyseert, ziet hij dat alles van Strootman naar voren pure kwaliteit is, en dat bijna alles daar achter pure armoede is. Dan kan je maar één ding concluderen: je moet vol op de aanval spelen. Gevolg is dat je vaker met 3-2 zult winnen dan met 1-0, maar  nog langer eeuwige driehoekjes tussen Manolev, Marcelo en Isaksson accepteren is echt geen optie. Dit team kán en móét gewoon kampioen worden, en met een aardige nieuwe spits en centrale verdediger gaat dat absoluut lukken. Mits Toivonen blijft en Rutten gewoon met het één defensieve middenvelder en Toivonen en Wijnaldum durft te spelen. En daar lijkt het wel op.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Column: Hoe goed is PSV?

 1. Deefke

  Neen, P$V word geen kampioen met Rutten aan het stuur!
  Ook al heb je de spelers er voor dan nog zorgt Rutten voor een te slappe inzet.
  Dat word gewoon weer een 3e plek, hoor!

    /   Reply  / 
  1. Roger

   U bent een 4mst3rd4mm3r? Oh dan kunnen we u sowieso niet serieus nemen, @[email protected] eindigt gewoon op een 2e/3/4e plek. Leef er maar mee.

     /   Reply  / 
   1. Hahaha

    Waarom is Teefke een Amsterdammer omdat ze zegt dat P$V geen kampioen word? Schiet dat bij jou meteen in de verkeerde keelgat sjonge jonge wat een zielepoot ben jij zèg.

      /   Reply  / 
    1. Mitch

     Ik vind het juist zielig om P$V te zeggen.
     En ja, als je al te zielig bent dat je naam niet uitspreekt zal psv wel een zware concurent zijn, omdat je er gewoon niet tegen kan dat psv een enorm goede selectie krijgt dit seizoen.
     Of psv kampioen wordt, tja dat weet je pas later daar ga ik nu nog niks over zeggen als er nog geen wedstrijd is gespeeld en er nog spelers verkocht en gekocht kunnen worden.

       /   Reply  / 
     1. Hahaha

      Ik proef hier calimero frustraties :)

        /  
    2. Paul

     ik proef en ruik het zeewater van Zeikonos,eum heeeeerlijk

       /   Reply  / 
     1. Hahaha

      Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

        /  
    3. Paul

     hahaha,de Zon gaat hier onder en de lucht is helemaal rood en geil,this gewoon te schandelijk voor woorden.hahahahahaha hahahahahaha hahahahah hahahahaha hahahahaha hahahahahaha hahahahah,aan de rode wijn op het balkon,zak er bijna doorheen van de lach.Ik kom nooit meer in dat vieze grijze Holland.

       /   Reply  / 
     1. Paul

      hahaha,nu niet onder gegaan,want dat was al weer een paar uurtjes geleden,het is namelijk eerder donker dan in Holland.Kunnen de homo jongens zich beter verschuilen op mykonos,bhwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

        /  
 2. Damy

  Ik ben PSV supporter, maar met deze zeer matige verdediging, matige keeper, een redelijke impotente voorhoede en een smalle selectie zie ik PSV geen kampioen worden en zal het dit jaar weer tussen Ajax en Twente gaan. Eerlijkheid duurt het langst. Maar natuurlijk hoop ik dat ik er compleet naast zit en PSV een lange neus trekt naar iedereen die twijfelt aan ze. Ik zal dan met alle liefde mijn ongelijk toegeven!

    /   Reply  / 
 3. Hahaha

  Ik vind op dit moment PSV gelijkwaardig met Twente & Ajax. Ik denk dat het heel spannend word tot op de laatste speelronden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>