Jan Reker spreekt

Vanochtend is er meer duidelijkheid ontstaan over de huidige situatie bij PSV. Dwight Lodeweges is voorlopig de hoofdtrainer, Philip Cocu gaat waarschijnlijk wat meer doen bij het eerste elftal en Jan Reker blijft in functie.

De optie-Lodeweges was volgens Reker op dit moment de beste. Opmerkelijk genoeg was er dinsdagavond al een overleg met de spelersraad over de woensdag ontstane situatie. “Toen hebben we alle scenario’s langs elkaar neer gelegd. Dat zijn er vier, ik ga niet inhoudelijk in op welke scenario’s dat zijn. Maar dinsdagavond kreeg ik een telefoontje van Kees Ploegsma en toen wist ik wat er ging gebeuren.”

Reker zei verder ’in principe’ niet op zoek te gaan naar een tussenpaus. “Er wordt niet meteen een andere trainer benaderd voor korte termijn, er is met niemand contact op dit moment. Daar is ook geen haast bij. De spelersraad en hele spelersgroep geven unaniem vertrouwen aan Dwight als hoofdcoach, met Jan als assistent.”

Maar ook zei hij: “De situatie nu, met Dwight als eerste man, is voor the time being. We gaan nu bekijken wat het beste is voor op langere termijn. Ik ga dan ook niet zeggen: over twee weken, of drie weken. Pas als er handtekeningen staan, gaan we dingen bekend maken. En tot die tijd bezien we alles in principe in alle rust.”

Over zijn eigen functioneren zei Reker het volgende: “Ik vind dat we gemeenschappelijke verantwoordelijkheid hebben en natuurlijk ben ik beschadigd. (..) Ik heb niet overwogen om er zelf consequenties aan te verbinden. Dat laat ik over aan de Raad van Commissarissen. Als het in het belang van PSV is, zal dat gebeuren. Ik maak net zoveel fouten als alle normale mensen doen, ik ben niet schuldenvrij.”

Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Jan Reker spreekt

 1. Henk

  6 trainers in een jaar tijd, absoluut PSV onwaardig! Lijkt me duidelijk wie de grootste brokkenpillot is.. Jan je bent de zwakste schakel.. Houde en zeker NIET bedankt!

    /   Reply  / 
 2. horst

  lekker solidair is die wouters!!!

    /   Reply  / 
 3. Koef

  Mooi. Reker: opdonderen!

    /   Reply  / 
 4. soulman

  reker moet ook oprotten samen met de rvc anders zijn we weer aan het begin dus reker stap ook op laat alles over aan hidding

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>