Crisis in Eindhoven?

Na vijf competitienederlagen is het crisis in Eindhoven. ’De media’ doet dit in elk geval zo voorkomen. Maar is er ook werkelijk sprake van een crisis bij PSV? En zo niet, zou dit dan zo moeten zijn? Volgens mij niet.

Goed, vier keer op rij een officiële wedstrijd verliezen is voor PSV niet gebruikelijk. Dit gebeurde voor het laatst in 1967. En vijf competitienederlagen na slechts elf competitieduels is natuurlijk ook niet echt iets om trots op te zijn.

Maar we zijn dan ook verwend de laatste jaren. Vier kampioenschappen op rij is natuurlijk niet niks. De laatste twee seizoenen zou er elke keer sprake zijn van een tussenjaar. De ‘voetbalkenners’ waren voor die beide edities ook redelijk eensgezind. Een grote meerderheid zag AZ of Ajax kampioen worden. Maar ondanks meerdere trainerswisselingen en het vertrek van een groot aantal spelers ging de schaal beide keren naar Eindhoven.

En nu lijkt het tussenjaar dan eindelijk aangebroken. Dat is niet leuk, ik zie mijn cluppie ook liever winnen en bovenaan staan, maar het was natuurlijk een keer te verwachten. Maar, so what? Stevens krijgt de tijd om een nieuw succesvol team te bouwen. Zodat we de komende jaren weer veel successen kunnen boeken. Dat gegniffel in Amsterdam is dus niet gepast. Een minder jaar na vier kampioenschappen is wat anders dan structureel ondermaats presteren. Van een crisis is dan ook geen sprake

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>