Gezocht: scorende spits

PSV verkeert in zwaar weer. Vijf wedstrijden op rij gingen verloren. In die wedstrijden troffen de Eindhovenaren slechts één keer doel. Het lijkt PSV te ontbreken aan een speler die makkelijk doelpunten maakt.

In het recente verleden stond PSV toch vooral bekend om zijn levensgevaarlijke voorhoede. In de dagen van Ronaldo, Nilis, Van Nistelrooij en Kezman werden we niet elk jaar kampioen, maar de doelpunten vlogen je om de oren. In de seizoenen dat de schaal niet naar Eindhoven ging had je dan in elk geval nog het idee dat je club een aantal schitterende wedstrijden gespeeld had, en kon er weer een exemplaar aan de DVD-collectie ‘Schitterende PSV-goals’ worden toegevoegd.

De laatste vier seizoenen verschoof het accent meer naar de achterhoede rond supergoalie Gomes, en het collectieve resultaat. Prima, want er werden grote stappen gemaakt, met drie Champions League overwinteringen en vier kampioenschappen. Maar dit seizoen blijven de resultaten voorlopig achterwege. En dan valt het toch steeds meer op dat het lang niet altijd een plezier is om naar PSV te kijken.

Alleen de uitwedstrijd tegen Utrecht en het thuisoptreden tegen Marseille waren het aanzien zeker waard. En wellicht als derde de bekerwedstrijd tegen AZ, die verloren ging, maar wel een goed spelend evenwichtig PSV liet zien. Wat in de meeste wedstrijden steeds opvalt is dat er zo verdraaid moeilijk gescoord wordt. Het is niet toevallig dat de clubtopscorer (Afellay, zes goals) een middenvelder is.

Het ontbreken van een echte topscorer is niet het enige probleem van dit PSV. Maar de aanwezigheid van een goalgetter zou toch een hoop veranderen. Daarom beginnen we vandaag op PSVblog.nl een zoektocht naar een nieuwe spits. Jullie worden allen uitgenodigd hierover mee te denken. Suggesties kunnen worden ingediend bij de redactie.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gezocht: scorende spits

  1. Fred

    AUB dembele

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>