93% kans PSV kampioen 2008


Als je de statistieken mag geloven, en waarom zouden we dat niet, wordt PSV dit jaar weer kampioen. De kans op het vierde landskampioenschap op rij is zelfs 93%! Nou wil je natuurlijk weten hoe ik aan dit percentage kom … nou heel eenvoudig: in de afgelopen 14 jaar is het slechts één keer voorgekomen dat de herfstkampioen geen kampioen werd.

De laatste keer dat dit gebeurde was in het seizoen 2000-2001. Op 31 december 2000 had Feyenoord vijf punten voorsprong op de uiteindelijke landskampioen … PSV. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat PSV een uitmuntende tweede helft van het seizoen beleefde. Van de resterende 17 wedstrijden werden er 14 gewonnen en 3 gelijk gespeeld. De voorsprong op de nummer twee (Feyenoord) was aan het eind van het seizoen zelfs 17 punten!

Nou hoor ik er al een paar denken … maar AZ was toch ook een keer herfstkampioen in de afgelopen jaren? … ja dat klopt, maar in mijn ogen moesten ze die titel delen met PSV. Op 31 december 2004 zag de stand er zo uit:

1. AZ   17  42  44-12 (+32)
2. PSV  17  42  42-10 (+32)

AZ werd toen als herfstkampioen betiteld omdat ze meer doelpunten hadden gescoord, maar als dit de eindstand van de competitie was geweest had er volgens mij een kampioenswedstrijd gespeeld moeten worden … wie het weet mag het zeggen.

Maar goed, even terugkomend op die 93% … de berekening is dus heel eenvoudig … 13 van de 14 keer wordt de herfstkampioen ook de uiteindelijke landskampioen, 13/14 = 0,93 (afgerond). Tel daarbij op dat het alleen PSV is gelukt om vanaf de tweede stek toch nog uiteindelijk kampioen te worden en het kan al haast niet meer misgaan … zet het bier maar vast koud!

zie ook Top 3 van 2007:
FILMPJE: Van Nistelrooy's goal tegen Bilbao

Italiaanse presentatrice uit de kleren
PSV verantwoordelijk voor ontslag Ten Cate

Laat me weten wanneer er nieuwe berichten zijn

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “93% kans PSV kampioen 2008

 1. Justus

  Dat percentage van 93% is natuurlijk weinig representatief. Veel van die keren was er een geruime voorsprong op de anderen, nu staat PSV in het principe gedeelt tweede. Je kunt geen lijn trekken tussen een winterkampioen met bv. 9 punten voorsprong en de huidige situatie.

  Ze staan er nu inderdaad het best voor, maar het percentage van 93 is totaal onzinnig.

    /   Reply  / 
 2. FRW

  Allemaal nog al vergezocht, maargoed gaar er maar vanuit de je kampioen gaat worden. Dan gaat het nog behoorlijk tegenvallen in Eindhoven. Kom jij van een koude kermis thuis.

    /   Reply  / 
 3. EdCF

  nu deel je tog ook gewoon met Feyenoord, en 12 januari gaat het los in de kuip! Feyenoord-Psv 2-0

    /   Reply  / 
 4. Vak r

  psv supporters en die heb je, die in de winterstop denken dat ze kampioen worden komen aan het einde van het seizoen bedrogen uit. Feyenoord supporters en die heb je die met 500.000 suporters naar de coolsingel komen, vieren wel het kamioen schap.

  12-1-2008 feyenoord-psv the begin!

    /   Reply  / 
 5. psv

  psv is en word kampioen ,
  en dat zal wel jaren door gaan zo ,
  misschien een paar x ajax of feyenoord ,
  maar verder psv

    /   Reply  / 
 6. henk

  Eve een vraagje wat heeft psv tege feyenoord gespeeld graag 2 antwoorden thuis en uit:P. jongens praat niet zo er is nog maar 1 top club in nederland die ook het europese niveau haalt en dat is PSV

    /   Reply  / 
 7. Milo

  henk je ben een zielig mannetje

    /   Reply  / 
 8. Hamas

  Hamas Hamas Joden aan het …!

  PSV wordt landskampioen :)

  Alweer jah! Niets tegen te doen :)

    /   Reply  / 
 9. Chris van Hattem

  Waarom zijn jullie foetbalfans toch zo brainless?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>