Atléti vol respect voor PSV

Bij Atlético Madrid spraken ze vandaag met het nodige respect over PSV, in februari en maart 2016 de tegenstander van de ploeg van coach Diego Simeone in de achtste finales van de Champions League.
“PSV heeft een geweldige ploeg en een lange traditie in Europa. We zullen het zeker moeilijk krijgen om de kwartfinale te bereiken”, reageerde directeur Clemente Villaverde van ‘Atléti’ na de loting in Nyon. “Maar we zijn altijd optimistisch over onze kansen. We moeten erin geloven dat we de kwaliteiten hebben om door te gaan. We zijn in ieder geval blij dat we voor het derde seizoen op rij de knock-outfase bereikt hebben.”

‘Los Colchoneros’ verloren in 2014 de Champions League-finale van Real Madrid en werden vorig seizoen in de kwartfinales uitgeschakeld door de stadgenoot. Deze jaargang eindigde Atlético als eerste in een groep met Benfica, Galatasaray en Astana FK. “Onze goede resultaten in de laatste seizoenen brengen druk met zich mee”, aldus Villaverde. “We moeten nederig blijven en elke wedstrijd hard blijven werken. Dat is voor ons de formule.”

Technisch directeur José Luis Pérez Caminero klonk al net zo lovend over PSV. “Het is een aanvallend elftal met veel jonge en technische spelers in de gelederen. Gaston Pereiro is bovendien een versterking gebleken”, aldus de oud-speler van Atlético en 21-voudig Spaans international.

Atletico en PSV troffen elkaar twee keer eerder in de Champions League. De Spaanse ploeg won in het seizoen 2008/2009 in de groepsfase beide duels van de Brabanders. In Eindhoven werd het 0-3 en de return in Madrid eindigde in een leeg stadion in 2-1.

De Eindhovenaren spelen op woensdag 24 februari eerst thuis. De return staat voor 15 maart gepland in Madrid.

Lees ook:PSV: oogkleppen, oordopjes en vol gas
Lees ook:Volwassen PSV door in Champions League!
Lees ook:Scamacca langer bij PSV
Lees ook:United is PSV wel beu
Lees ook:Hendrix verpersoonlijking van uitgebalanceerd PSV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>