PSV: oogkleppen, oordopjes en vol gas

Als PSV morgen wint van CSKA Moskou overwintert de ploeg in de Champions League. Maar de kans bestaat dat een gelijkspel ook genoeg is om door te gaan. Dat hangt af van de wedstrijd tussen Manchester United en Wolfsburg. PSV houdt daar rekening mee. “Natuurlijk zullen we op de hoogte zijn van de situatie in de andere wedstrijd”, kondigt Phillip Cocu aan. De avond kan voor PSV nog drie kanten op. Bij winst is de ploeg zeker van overwinteren in de Champions League, maar afhankelijk van het resultaat behoren ook overwinteren in de Europa League en uitschakeling nog tot de mogelijkheden.

Jorrit Hendrix gaat ervan uit die verschillende scenario’s geen rol gaan spelen. “We spelen gewoon voor de winst”, zegt hij bij Omroep Brabant. Ook Cocu wil dat PSV alles op alles zet om te winnen en dus met zekerheid door te gaan in de Champions League. “Dat zelfvertrouwen moeten we morgen ook uitstralen. Maar we kunnen er niet omheen dat een ander scenario’s denkbaar zijn, dat we daar goed op voorbereid moeten zijn. Dat maakt het wel een bijzondere wedstrijd.”

Het Nederlandse voetbal staat er internationaal niet erg goed voor. PSV kan daar iets aan veranderen. “We hebben een hele mooie kans om als Nederlandse ploeg weer te overwinteren in de Champions League”, beseft Hendrix. “Daar gaan we vol voor. Mochten we morgen een goed resultaat neerzetten, dan zou dat een mooie opsteker zijn voor het Nederlandse voetbal.”

Voor Jorrit Hendrix is het wellicht de belangrijkste wedstrijd in zijn carrière tot nu toe. “Dat zou je wel kunnen zeggen. Er staan veel belangen op het spel deze wedstrijd.” En ook Cocu noemt het één van de belangrijkste wedstrijden uit z’n trainerscarrière.

De uitwedstrijd tegen CSKA begon voor PSV dramatisch. Voor rust stonden de Eindhovenaren al met 3-0 achter. Hendrix hoopt dat PSV daarvan heeft geleerd. “Je moet elke wedstrijd gewoon superscherp beginnen. Daar liep het gewoon wat minder en lieten we ons aftroeven. Die les hebben we ondertussen wel geleerd.”

De geblesseerde Simon Poulsen is niet fit genoeg om te spelen, bevestigt Cocu. Ook Maxime Lestienne, pas sinds vorige week terug op het trainingsveld, is er tegen CSKA nog niet bij. Omdat Santiago Arias geschorst is, moet Cocu op zoek naar een andere back. Jordy de Wijs en Nicolas Isimat-Mirin lijken de meest voor de hand liggende opties. Maar Cocu wilde daar maandag nog niets over kwijt. “We zullen moeten zoeken naar een andere invulling. Daar hebben we een aantal mogelijkheden. Die weeg je af. Er zal morgen gewoon een ploeg staan die zich met de tegenstander kan meten.”

Cocu doet er goed aan niet tussentijds met ‘updates’ te komen over de wedstrijd tussen Wolfsburg en United. Daar hebben de spelers op het veld namelijk niks aan. Pas in de slotfase van het duel zou eventuele informatie richting de elf op het veld van nut kunnen zijn. Zou… want in dat geval zou het slechts een hint aan de ploeg kunnen zijn om de situatie of de score te ‘consolideren’. Dat is evenwel gevaarlijk. een wedstrijd ‘dood’ maken is een Nederlandse ploeg doorgaans niet gegeven, ook PSV niet.

Liever zet PSV morgen de oogkleppen op en doet het oordopjes in om vervolgens gewoon vol gas te geven tegen de Russen en te trachten alles tot het allerlaatste fluitsignaal in eigen hand te hebben. Afhankelijk zijn van anderen, het is gewoon altijd linke soep.

Lees ook:United is PSV wel beu
Lees ook:Zware kritiek op fluitende ‘fans’
Lees ook:Lestienne weer in training
Lees ook:Schaars zet de boel op scherp
Lees ook:Scamacca langer bij PSV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>