Zware kritiek op fluitende ‘fans’

PSV-trainer Phillip Cocu en zijn spelers hebben teleurgesteld en vol onbegrip gereageerd op het uitfluiten van Luciano Narsingh en Adam Maher door het eigen publiek tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (3-1). Narsingh en Maher werden gewisseld en uitgefloten nadat FC Utrecht kort na rust de gelijkmaker scoorde. Hun vervangers Gastón Pereiro en Jorrit Hendrix werden met gejuich en applaus begroet.

“Jammer dat een aantal van onze fans zich negatief uit over twee spelers. Ik ben daar teleurgesteld over. Ik denk dat iedere speler voor PSV belangrijk is en de beste intentie heeft om de ploeg te helpen. De ene keer speel je de pannen van het dak en de andere keer gaat het moeizamer. Tegen VfL Wolfsburg hebben we juist laten zien dat we heel wat kunnen bereiken als het publiek ons steunt”, aldus Cocu tegen het ANP.

PSV-aanvoerder Luuk de Jong vond de reactie van het publiek raar. “Je doet je best in het veld voor het team maar je kunt niet iedere keer je dag hebben. Ik vind het jammer dat een boel mensen gaan fluiten. Je verwacht niet dat de fans zo reageren, maar dat ze het team steunen.”

Maher snapte niks van het publiek maar probeert zich er niks van aan te trekken: “Als je tegen iemand gaat fluiten help je het team niet. Het is lekker als het publiek achter je staat dan zie je dat het team groeit. Uiteindelijk moet je het met z’n allen doen. Maar als het publiek negatief denkt zullen ze dat blijven doen en kijken ze alleen naar de slechte en niet naar de goede dingen. Iedereen heeft zijn eigen mening maar het gaat mij meer om wat de staf vindt”, reageerde de middenvelder.

Narsingh zegt dat het gedrag van de fans hem beïnvloedde maar was ook kritisch op zichzelf: “Je gaat nadenken en op safe en simpel spelen. Het publiek wil natuurlijk goed voetbal zien en goed was het niet.”

De kritiek op de fans die ‘hun eigen spelers’ uitfloten is terecht. Maar liever vraagt PSV zich af waarom met name Adam Maher zo pover presteert in Eindhoven. Luciano Narsingh kan gewoon niet beter, maar hij doet vast zijn best en dus is uitfluiten gewoon dom en a-sociaal.
Maar Maher, dat is een ander verhaal. Nog niet zo lang geleden wilden PSV én Ajax ver gaan om een van de grootste Nederlandse talenten bij AZ weg te halen. PSV won die strijd. Niemand die zich evenwel afvraagt waar de Maher van AZ is gebleven. Nu wordt Ziyech van FC Twente aan PSV gelinkt. Wie zegt dat hem niet hetzelfde overkomt, mocht PSV hem op zeker moment weten te strikken? Nu wordt gesteld dat Ziyech veel beter is dan Maher. Ja, dank je de koekoek. PSV haalde Maher op basis van wat hij liet zien bij AZ. Dan gaat het niet meer over dezelfde speler. De Maher van PSV is niet de Maher van AZ. Wáár ligt dat aan? Die analyse moet eerst eens gemaakt worden!

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rekent nog even niet op Lestienne
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Nieuwe rampspoed voor linksbuiten
Lees ook:Trainer Wolfsburg onder de indruk van PSV-publiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>