Maher of Hendrix, dat is de vraag

Er dreigt een dilemma voor Phillip Cocu als hij weer beschikt over een volledig fit middenveld. Jeugdexponent Jorrit Hendrix manifesteert zich de laatste wedstrijden uitstekend en dat zou wel eens ten koste kunnen gaan van Adam Maher. Ondertussen herstelt Andrés Guardado van een enkelblessure en zijn positie is niet in het geding. Natuurlijk niet.

Jorrit Hendrix begon het seizoen op de reservebank maar door blessures bij achtereenvolgens Adam Maher en Andrés Guardado staat de twintigjarige Limburger nu al vier duels in de basis. Tegen Manchester United liet hij zelfs een miljoenenpubliek zien wat hij in zijn mars heeft. “Ik heb inderdaad een lekkere vorm te pakken en hoop dat ik die lijn kan vasthouden. Ik weet wat ik kan en het is mooi dat het er nu uitkomt”, reageerde Hendrix dinsdagavond na de benauwde bekerzege tegen het kwakkelende SC Cambuur (3-2). “Persoonlijk ben ik blij dat ik een kans krijg maar het is wel een gemis dat Guardado er niet is.”

Hendrix krijgt steun uit onverwachte hoek. Zijn directe concurrent, controlerende middenvelder Stijn Schaars (31), snapt dat Cocu kiest voor het talent. “Jorrit heeft het gewoon goed gedaan, is constant en een veelbelovende jongen. Ik snap wel dat de trainer hem opstelt”, aldus de routinier. “Het is aan de trainer om te zoeken wat de beste balans is.”

PSV is gevaarlijker als Andrés Guardado een aanvallende rol heeft en juist dat biedt Hendrix perspectief op een vaste basisplek, realiseert hij zich. “Als straks iedereen weer fit is dan gaan we kijken hoe we ervoor staan en moet de trainer keuzes maken. Ik heb er zelf wel een goed gevoel over. Ik heb er wel vertrouwen in”, aldus de midenvelder zelf. PSV lijkt met Hendrix wat beter in balans dan met Maher en Guardado in een aanvallende rol.

Guardado krijgt bij het herstel van zijn enkelblessure overigens hulp van een fysiotherapeut van het nationale team van Mexico. De kinesioloog is op verzoek van de Mexicaan naar Eindhoven gereisd. Guardado raakte een week geleden geblesseerd door een overtreding van Chris Smalling in de wedstrijd van PSV tegen Manchester United en zijn herstel gaat volgens de huidige prognose vier tot zes weken duren.

De PSV-middenvelder mist door de blessure onder meer de tweede groepswedstrijd in de Champions League tegen CSKA Moskou (30 september) en de competitietopper tegen Ajax (4 oktober). De Mexicaanse voetbalbond hoopt dat de aanvoerder van het nationale team met de extra hulp tijdig is hersteld voor de play-off wedstrijd van Mexico tegen de Verenigde Staten om deelname aan de prestigieuze Confederations Cup.

Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>