PSV stunt tegen United

PSV heeft een onvergetelijke avond achter de rug. Manchester United werd op eigen veld met 2-1 verslagen, tot grote blijdschap van matchwinner Luciano Narsingh. De rechtsbuiten kopte na een klein uur spelen een perfecte voorzet van Maxime Lestienne binnen en dat was genoeg voor een 2-1 zege op de favorieten uit Engeland. “Daar trainen we veel op”, aldus de rechtsbuiten.
“Ik ben niet de beste kopper, maar op deze manier belangrijk zijn voor de ploeg is heerlijk. De winnende maken tegen United, dat is nogal wat. We hadden het moeilijk en we wisten dat we vanuit de counter gevaarlijk moesten zijn. En dat is gebeurd. We creëerden niet veel, maar het rendement vanavond was hoog.”

En daar is geen woord van gelogen. Dat het een verdiende overwinning was van PSV gaat te ver, maar PSV verdiende het wel, als je begrijpt wat ik bedoel. En ik bedoel dat PSV ervoor knokte, durfde te voetballen en voetbalde gewoon – zoals ik dat op deze blog steeds aanraadde – voor de vuist weg. Niet blijven hangen en hopen op een slechte avond van United en héél misschien een geslaagde counter, maar gewoon lekker voetballen bij balbezit en compact verdedigen bij balbezit voor de tegenstander.

En zo deed PSV het en die moed werd beloond. Na afloop was iedereen boos op de maker van het eerste doelpunt, Héctor Moreno. Niet om dat doelpunt, maar vanwege de tackle op United-speler Shaw. Die brak daarbij zijn een op twee plaatsen. De scheidsrechter zag er niets in, omdat Moreno ook de bal speelde. Geen penalty, geen gele kaart en al helemaal geen rode kaart.

De scheids had geen overtreding gezien. Heel eerlijk gezegd ik ook niet. Pas bij de zoveelste herhaling zag je wat er gebeurde. En dan nog, het wás een harde tackle, maar natuurlijk had Moreno niet de intentie om Shaw te blesseren. Hij wilde gewoon rücksichtslos ingrijpen. En dat deed hij. Een beetje té. Heel erg voor Shaw, dat staat buiten kijf.

Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>