Louis stelt zich beleefd op

Louis van Gaal is er nog niet zo zeker van dat hij met Manchester United tegenstander PSV zal verslaan. Dat vertelde de trainer van de Engelse topclub tegen Omroep Brabant. “Het wordt een hele moeilijke wedstrijd.”

De selectie van Manchester United kwam door een zij-uitgang op Eindhoven Airport. De meeste spelers gaven geen handtekeningen, maar liepen meteen door naar de gereedstaande spelersbus. Voor één speler is de landing op Eindhoven extra speciaal. Memphis Depay is terug op Nederlandse bodem. “Ik heb er zin in, ik heb er altijd zin in”, wilde de aanvaller kwijt. “Ik heb al contact gehad met mijn oud-ploeggenoten, ik heb daar altijd contact mee.”

Landgenoot Louis van Gaal gaf de handtekeningenjagers wat meer waar voor hun geld. Ingeklemd tussen twee mannen van de Koninklijke Marechaussee zette de oefenmeester zijn krabbels. “Heerlijk weer, ik heb zin in de wedstrijd”, zei Van Gaal. “Het gaat een hele moeilijke wedstrijd worden, want het Nederlandse voetbal is nog niet zo slecht.”

Van Gaal had zijn historische kennis goed op orde. Op de vraag of hij nog wel weet wat het de laatste keer werd, PSV tegen Manchester United in de Champions League, kon de oefenmeester de score zo oplepelen. “Dat werd 3-1, dat weet ik wel ja. Maar of dat nu weer gaat gebeuren… dat hoop ik uiteraard niet.”

Louis bleef dus erg beleefd, zoals wel vaker. Vaker dan velen denken in elk geval. Louis is een heer. Een heer met verstand van zaken. En dus weet hij dat United morgen de baas zal zijn in Eindhoven. Dat PSV in principe kansloos is. Ik zeg in principe, want voetbal blijft voetbal, alles is mogelijk. Bijna alles toch. Maar PSV dat morgen wint van Manchester United? Hoeveel geld durf jij daar eigenlijk op te zetten. Ik nul euro. Maar ik gok nooit op wedstrijden. Ik weet uit ervaring dat je uiteindelijk niet wint. Louis wel.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>