‘Verwacht er niet te veel van, Memphis’

Memphis Depay is op 15 september weer in Eindhoven te bewonderen. De voormalige aanvaller van PSV speelt tegenwoordig bij Manchester United en gisteren werd die club bij de loting voor de groepsfase van de Champions League aan PSV gekoppeld. Op Twitter liet Memphis verheugd weten PSV weer vlug terug te zullen zien. PSV reageerde scherp: “Altijd leuk om je te zien, maar verwacht er niet te veel van. Thuis zijn we namelijk nog altijd ongeslagen tegen Manchester United.”

PSV moet het behalve tegen Manchester United ook opnemen tegen CSKA Moskou en VfL Wolfsburg. “Qua budget staan we ver onderaan”, constateerde Brands droogjes, direct na de loting. “Maar in de Champions League kom je nou eenmaal geen eitjes meer tegen”, concludeerde hij tevens. “De wedstrijd tegen Manchester United is heel leuk voor het publiek. Het is voor de toeschouwers heel bijzonder om Memphis in het shirt van United te zien. Ik ben daar heel blij mee”, reageerde Brands.
“PSV heeft het altijd heel lastig tegen Russische ploegen. CSKA Moskou staat zonder puntverlies bovenaan in de Russische competitie en is goed in vorm”, analyseerde algemeen directeur Toon Gerbrands. “Wolfsburg was de zwaarst mogelijke tegenstander uit pot vier”, vulde Brands hem weer aan. De PSV-directie ziet echter ook de positieve kanten en gezeurd wordt er daarom niet. Brands: “Het is fantastisch om je met deze ploegen te kunnen meten.”

Het is kortom gewoon een heel zware loting voor PSV. Plaatsing voor de volgende ronde lijkt welhaast een onmogelijkheid. Zelfs derde worden in de groep en zo verzekerd zijn van een vervolg in de Europa League is al een zware opgave. PSV heeft goed beschouwd niets te verliezen in deze groep. Dat is ook wel weer een prettig uitgangspunt, want dat betekent tegelijkertijd dat elk positief resultaat ‘mooi meegenomen’ is. Bovendien zijn het prachtige wedstrijden voor de supporters én het neutrale publiek. PSV kan ‘voor de vuist weg voetballen’ en dat moeten ze ook doen. Weg met alle schroom en lekker voetballen. Dat biedt tevens de meeste kans op succes. Inzakken en hopen op een puntje biedt geen soelaas. Niet voor dit PSV, niet tegen deze tegenstanders.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>