Moreno binnen – Brands blijft scherp

PSV beleefde een paar prettige dagen. Nadat er even gemopperd was over het onnodige puntenverlies bij ADO den Haag ging de blik weer op ‘vooruit’. FC Groningen werd zaterdag zonder al teveel moeite verslagen dankzij twee goals van Luciano Narsingh en maandag kon na een langdurige onderhandelingsfase dan eindelijk Héctor Moreno worden gepresenteerd als nieuwe centrale verdediger. Moreno tekende voor vier seizoenen, dus daarmee is PSV voorlopig ‘uit de brand’.

Met die afgeronde transfer lijkt het werk van Marcel Brands er voor deze transferperiode op te zitten, maar de technisch manager van PSV blijft naar eigen zeggen alert. “De komende twee weken zijn onvoorspelbaar. In principe willen we de selectie bij elkaar houden, maar het blijft spannend”, stelt hij bij Omroep Brabant.

Waar het ‘t beleid van PSV is om jonge spelers aan te trekken die later weer voor veel geld verkocht kunnen worden, ligt dat met Moreno anders. Vier miljoen euro voor een 27-jarige speler is een flinke uitgave. Brands legt uit: “Om jonge spelers te laten renderen heb je ervaring in het team nodig. Met Jordy de Wijs en Suently Alberto hebben we talentvolle verdedigers die eraan komen. Zij kunnen veel leren van Moreno en op termijn weer doorstromen.”

Grote transfers worden er deze periode niet meer verwacht bij PSV. Brands: “We gaan geen speler meer kopen. Wellicht wel huren als Marcel Ritzmaier toch nog vertrekt. Maar we willen ruimte in de selectie houden omdat er ook weer talenten aankomen.” “Berichten dat Jeroen Zoet PSV gaat verlaten zijn niet waar. Met hem gaan we deze week zo goed als zeker zijn contract openbreken en verlengen tot 2019.”

Brands wordt geroemd om de manier waarop hij spelers als Depay en Wijnaldum voor veel geld verkocht heeft en desondanks de selectie van PSV op peil gehouden heeft. De schouderkloppen die hij daarvoor krijgt weet hij op waarde te schatten. “Twee keer verliezen en het is weer anders. De ene week is er kritiek en de andere week is er lof. Dat is de voetballerij. Maar uiteindelijk doe ik al jaren mijn best voor PSV en dat zal ik blijven doen.”

Uiteindelijk wordt de technisch manager afgerekend op sportieve én financiële resultaten. Wat dat betreft, heeft Brands aardig wat krediet opgebouwd dit seizoen. PSV lijkt beslist niet zwakker uit de zomerperiode te zijn gekomen, want Moreno voor Rekik, dat is eerder een voor-, dan een achteruitgang. Met Pröpper gaat het ook vast goed komen en Lestienne heeft eveneens al laten zien een prima speler voor de club te kunnen worden. De Uruguayaan Pereiro zal wat langer tijd nodig hebben om te acclimatiseren, maar hij is terdege gescout en van Zuid-Amerikanen – vooral uit Argentinië en Uruguay – weet je dat het vechters zijn die altijd boven komen drijven.

Desondanks zal de strijd om de titel spannender worden dan afgelopen seizoen, zo valt te verwachten. Immers, Ajax lijkt er, vooral mentaal, maar ook qua voetbal, sterker op geworden en ook Feyenoord heeft goed ingekocht. PSV kan zich de borst dus nat maken, want het belooft een spannende competitie te worden.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>