Lestienne een ander type dan Depay

Maxime Lestienne is een opvallende nieuweling bij PSV. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, maar vooral nog vanwege zijn uiterlijk. De aanwinst van PSV maakt vandaag tegen ADO Den Haag zijn debuut in de Eredivisie, op de plaats van Memphis Depay. PSV-trainer Phillip Cocu is blij met de nieuwkomer. “Hoe hij eruit ziet, is een beetje tegenovergesteld aan hoe hij is als persoon. Maxime is ingetogen, rustig en een beetje op zichzelf. Maar hij is ook vrolijk en mengt zich goed in de groep”, zegt Cocu in De Telegraaf. “Na een lange rustperiode heeft hij meer tijd nodig gehad om aan te haken en op zijn maximale niveau te komen. De laatste weken zie je daar duidelijk veel progressie in.”

Lestienne werd betiteld als Depay-opvolger, maar de vergelijkingen gaan snel mank, al zijn er wel overeenkomsten. “Maxime kan iets creëren door iets onverwachts te doen. Dat heb je nodig in een team. Al heb je er geen vier of vijf spelers van nodig, want dan weten we zelf ook niet meer wat er gaat gebeuren. Met één of twee spelers die iets geniaals creëren, heb je een bepaalde kracht.” Lestienne sloot halverwege de voorbereiding aan bij PSV, maar volgens trainer Phillip Cocu heeft hij nu zijn conditionele achterstand ingehaald. “Je ziet op de training dat hij steeds meer power heeft en afgelopen vrijdag in het oefenduel met Sparta heeft hij zeventig minuten gespeeld”, aldus Cocu. Lestienne acht zichzelf klaar voor zijn debuut. “Ik voel me fit en als de trainer een beroep op me doet, ben ik er klaar voor.”

Maxime Lestienne is nu dan in het PSV-shirt te bewonderen, maar het had niet veel gescheeld of hij had nu voor AC Milan gespeeld. De Belg erkent dat de Italianen serieus in de markt waren voordat hij bij Genoa tekende. ”Aanvankelijk zou ik bij Milan tekenen. Ik heb er zelfs het bestuur ontmoet. Maar omdat het allemaal wat lang duurde en het al eind augustus was, besloot ik om de bladzijde Milan om te slaan. Ook Fiorentina, Udinese en Genoa toonden immers interesse. Uiteindelijk ging ik in op de uitnodiging van Genoa om een wedstrijd tegen Napoli bij te wonen. Wat ik zag, beviel me en ik aarzelde geen moment om te tekenen.”

Het avontuur in Italië werd echter geen succes voor Lestienne. De trainer zag het niet in hem zitten. “En ik was ook niet in staat om beslissend te zijn op de momenten dat ik wel kansen kreeg. Daar beoordelen ze je nu eenmaal op als speler, ook al zit je voor de rest goed in de wedstrijd. Zo gaat het nu eenmaal. Maar ik ben nu verder.”

Zoals zo veel jonge voetballers maakte Lestienne dus verkeerde keuzes, al dan niet onder invloed van zijn zaakwaarnemer. Hopelijk heeft hij op tijd ingezien dat hij op een verkeerd spoor zat en kan hij bij PSV laten zien dat er wel degelijk een toploopbaan voor hem is weggelegd.

Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>