Depay: United absolute droomclub

De transfer is rond. Memphis Depay speelt vanaf komend seizoen bij Manchester United. De media waren er na het bevestigen van de transfer door PSV én Manchester United als de kippen bij om hier en daar wat quotes op te tekenen. VI sprak met Depay zelf: “Spelen voor United is een droom die uitkomt”, is de eerste reactie van de 21-jarige aanvaller. “Het is echt fantastisch, dit is een heel grote stap naar een heel grote competitie.”
Toen het nieuws naar buiten kwam stond Depay op het trainingsveld. na de training volgden de felicitaties van staf en spelers. “Dat deed wel wat met me. Het zegt veel over het team dat de jongens allemaal naar me toekomen om me te feliciteren.” Hij sluit deze zomer negen jaar PSV af. “Ik heb hier alles doorlopen. Het heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk ben ik gegroeid als mens en als speler. Er is heel wat moois uitgekomen.” Depay neemt zondag afscheid van zijn thuispubliek. “Het is speciaal dat dit mijn laatste thuiswedstrijd wordt. Ik wil nog twee keer alles geven. We kunnen nog records breken en ik kan nog topscorer worden. Het is een en al genieten, dus dat komt wel goed.”
Memphis Depay is een logische aankoop van United, vindt Jaap Stam.

Op de Facebook-pagina van zijn belangenbehartiger SEG stelt Depay dat hij een spannende en hectische periode achter de rug heeft. “Om een keuze te hebben tussen verschillende topclubs maakt het er niet gemakkelijker op. Maar voor mij is Manchester United een absolute droomclub, dus de jongens die er al spelen hoefden me niet te overtuigen.” Hij doelt daarmee op Daley Blind en Robin van Persie. “Ik kijk er enorm naar uit om met hen samen te spelen. En dat ik weer met Louis van Gaal ga samenwerken is ook een grote bonus. De interesse van een club als Manchester United kun je niet weigeren. Ik heb veel geleerd bij PSV, maar ik had echt het gevoel dat ik toe was aan een volgende stap.”

 

VI belde ook met Ronald Koeman, momenteel trainer dat Premier League-club Southampton, en Jaap Stam, oud-speler van Manchester United. Koeman: “Depay is een een goede, jonge en snelle speler. Het is een fantastische transfer voor hem. In Nederland was hij klaar. Hij was er een van de beste spelers. Om het beste uit zichzelf te halen had hij deze stap nodig. En dit is een grote stap voor hem. We moeten afwachten of de stap niet te groot is, maar in Nederland geldt hij als een groot talent dus ik denk dat hij een erg goede aankoop is voor Manchester United.”

Koeman denkt wel dat Depay nog wat aanpassingsmoeilijkheden zal ondervinden. “Hij moet zichzelf nog ontwikkelen en gaat het nog lastig krijgen, want de Premier League is in fysiek en mentaal opzicht een erg zware competitie. Je moet erg veel kwaliteit hebben om je staande te houden, maar het is voor hem een geweldige uitdaging.”

 

Jaap Stam  vertelt op de website van United dat Depay een uitstekende speler is voor Manchester United. Een logische aankoop. “United wil altijd aanvallen en de club heeft altijd oog voor spelers met snelheid die een-tegen-een kunnen spelen, iets creëren en kunnen scoren. Memphis is zo’n speler. Zijn voetbalkwaliteiten zijn heel belangrijk en hij heeft veel zelfvertrouwen. Dat is zeer belangrijk om te slagen bij United. Hij maakt zich niet druk over wat anderen over hem zeggen in de media, hij doet zijn eigen ding en is zeer gefocust op zijn eigen ding. Natuurlijk is hij ook een teamspeler en dat heb je ook nodig bij United. Maar hij heeft zijn kwaliteiten en is zich daar ook van bewust. Depay is zeer jong en kent de werkwijze van Van Gaal, die jonge spelers de tijd geeft om zich te ontwikkelen. Hij zal soms rust krijgen, maar dat is zodat hij in het team kan groeien.”

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>