PSV slaat een compleet modderfiguur.

Áls PSV nog kampioen wordt, is dat puur te danken aan de individuele kwaliteit van onze jongens. Niet vanwege de inzet. Ja, thuis tegen De Graafschap, dan wil PSV nog wel een eerste helft zijn best doen, want dat voetbalt lekker. En is Ajax of Twente de tegenstander, dan hoeft de ploeg ook niet gemotiveerd te worden.

Maar in zo ontzettend veel uitwedstrijden is het gewoon een bepaalde angst of onwillendheid die in de ploeg sluipt, waardoor je gewoon wordt afgetroefd door teams als VVV, FC Utrecht, of zoals gisteren: FC Groningen. En hielden we dan in ieder geval nog een punt over aan die eerste twee duels, gisteren verloren we kansloos.

Eén goede kans creëerde het sterrenensemble van Fred Rutten, dat een collectieve off day had (niet toevallig weer na een Europese wedstrijd). Groningen was op alle vlakken beter en de 3-0 uitslag was dan ook totaal niet geflatteerd. En het ergste is: er verandert niets. Dit gebeurde in de eerste maanden dat Rutten bij PSV werkte, het gebeurt nu nog steeds. En dat nadat we in drie jaar een selectie hebben neergezet die niet alleen kampioen kán, maar ook móét worden.

En daar zit je dan in de bus na een afstraffing van een ploeg die de afgelopen drie wedstrijden verloor. Dat AZ ook hard onderuit ging en Feyenoord punten liet liggen was wel prettig, maar Twente en Ajax zijn wel weer dichterbij gekomen. We zullen er maar mee moeten leven dat we ook dit jaar weer niet fluitend naar de eindstreep gaan, ook al hebben we de beste selectie. Dit was ons met Van Bommel niet overkomen. Ook niet met Van Gaal trouwens…

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>