FC Twente door, PSV morele winnaar.

Het is een half uurtje nadat PSV op penalties heeft verloren van FC Twente. Misschien is dit dan ook niet het beste moment om een blog er over te plaatsen, want de teleurstelling zit nog diep. Niet over de wedstrijd, laat ik daar meteen duidelijk over zijn.

PSV begon feller aan de wedstrijd dan we in tijden hebben gezien. Wat ik wel wonderlijk vond, aangezien Rutten zijn team tegen De Graafschap en Heracles voorzichtig laat starten, om vervolgens uit bij Twente er wel hard op te klappen. Anyway, het resulteerde erin dat Twente totaal niet aan combineren toekwam, in zo’n mate dat ik na een half uur het idee kreeg dat ze een valstrik hadden bedacht.

Dat bleek niet het geval, en hoewel het na de pauze wat meer in evenwicht was, was PSV toch echt de betere van de twee. Helaas kwam Engelaar halverwege de tweede helft met een korfbalverdediging, waardoor Twente wel heel goedkoop aan de overwinning zou zijn gekomen. Vervolgens werd uiteraard Koevermans gebracht, en for some reason Labyad, en prompt schoot de spits diep in blessuretijd de gelijkmaker tegen de touwen.

En tóén heeft Rutten gefaald. Iedereen kon in de verlenging zien dat veel Tukkers er compleet doorheen zaten, maar Rutten durfde het team niet vooruit te sturen. Toch kregen wij in de persoon van Dzsudzsák nog de beste kansen, maar werd er niet doorgedrukt. Omdat Isaksson bij de penals zijn handen niet goed achter de inzetten van FC Twente kon krijgen en Engelaar wel heel opvallend een hoek koos, is FC Twente halve finalist en zijn we weer vroegtijdig uitgeschakeld.

Dit keer hoeven we echter niet gefrustreerd te zijn, want we hebben gestreden voor elke meter, en hebben het onze belangrijkste concurrent op hun eigen veld heel moeilijk gemaakt. En ook niet onbelangrijk, we hebben laten zien dat het combinatiespel er na het vertrek van Afellay misschien zelfs wel beter op is geworden. Deze inzet vasthouden zal ons dit jaar absoluut de titel opleveren, daar ben ik van overtuigd.

Oja, en de term ‘antivoetbal’ hebben we ook definitief doorgegeven. Zo, die frustratie moest ik nog even kwijt

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “FC Twente door, PSV morele winnaar.

 1. Peter

  Jij bent de eerste psv’er die ik objectief commentaar zie geven,
  zelfs de meeste analisten die jarenlang voetbal hebben gespeeld
  op top niveau kunnen niet objectief zijn. Zo props voor dat, echter
  moet je natuurlijk wel erbij denken dat in de extra tijd psv
  er ook doorheen zat en ze alsnog meer kansen hebben gecreerd dan
  twente. Dus om nou fredje de schuld te geven de spelers te weinig
  te hebben geinspireerd om met de punt naar voren te spelen in de extra tijd is een beetje overdreven.

  Groeten uit eindhoven,

  Peter.

  ps. ik denk zowiezo niet dat fredje zoveel mentale invloed op onze mannen kan uit oefenen. Hij is een beetje een slappe hap tbh.

    /   Reply  / 
 2. Peter

  btw. engelaar mag van mij ook vertrekken. Lijkt vaak te slapen tijdens wedstrijden. En zo’n grootste kracht (inzicht) is de laatste maanden nergens meer te vinden.

  Om eerlijk te zijn kon hij hier vrij weinig aan doen, tis alleen weer dubieus dat het hem overkomt.

  En ik hoor hem ook vaak de schuld ergens anders neer leggen dan bij zichzelf, ik vind dat je dat als winnaar (neem ik aan als je bij topclub speelt) dit niet mag veroorloven.

    /   Reply  / 
 3. Koef

  Twente was weer de gelukkige, want ook in Eindhoven eerder dit seizoen stolen ze de overwinning. Engelaar vond ik tot zijn hands overigens zeer sterk spelen, makkelijk combineren en het spel goed verdelen. Kennelijk baalde hij zo vreselijk dat ie ver terugzakte. Hij had wellicht geen pingel moeten nemen maar da’s achteraf wel erg goedkoop. Nee dan Manolev met zijn halve Panenka, top! Toen Labyad erin kwam ging PSV in een 3-4-3 opstelling spelen, gewaagd en bijna succesvol. Bijna…helaas. Maar, dit ziet er goed uit. Nu hopen dat PSV een makkie heeft tegen WII en Twente dat niet heeft tegen Fey.

    /   Reply  / 
 4. Mauricio

  PSV was inderdaad de sterkere ploeg gisteren. Ben blij met het vertoonde spel. En om nog even terug te komen op de blog: maza of marcelo? Is duidelijk wat ik al zei: rodriguez speelt veel meer naar voren hij heeft een rust die vaak wordt betiteld als nonchalance maar als hij vertrouwen krijgt is het een van de beste verdedigers van de Eredivisie. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Voor mij de man of THE match. En marcelo, aka tikkie terug Jaap, mag voor mij naar de bank verhuizen. Gr. Mauricio

    /   Reply  / 
 5. maaskantje jonguhhh

  zelfs omniworld was beter, dit nieveau van gisteravond was in vergeliijking met amateurniveau van de eindhovenaren. god god wat waren de voetballers slecht. en dat voor zovvveel salaris. beter rot die rutten op naar kabouterland met zn kutneus, plop plop plop.

    /   Reply  / 
 6. Forza

  morele winnaar hahahahaha. Hilarisch.
  Tel jij even het aantal uitgespeelde kansen, en oh ja, je vergeet de bal van landzaat op de paal EN de inzet van Chadli die ter nauwernood gestopt werd door die lange.
  Oh ja, nog sportief gedrag paar min.voor einde toen Twent de bal over de zijlijn schoot na een torpedering van De Jong. Heel goed gedaan……
  Nee joh, houdt lekker (tegen beter weten in) een goed gevoel over aan deze wedstrijd HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    /   Reply  / 
  1. Jona

   Weet je wat heel grappig is? Dat jij nu hier heel stoer komt doen, terwijl je gewoon je mond had gehouden als Isaksson die vijfde wel had gehad. Maar bovenal: op jullie eigen blog zegt elke Tukker dat wij inderdaad beter waren. Ben ik dan nog steeds te subjectief? Dacht het niet.

     /   Reply  / 
   1. 28

    Weet je wat grappig zou zijn, als jullie lampjes ook gewoon jullie mond zouden houden nadat Sander die inzet van Orlando stopte.. met jullie ”ohh fritsie philips we worden kampioen” daarna was het ineens muisstil in het uitvak..
    En hoezo beter… je bent pas beter als de score in je voordeel is. Dat is niet gebeurd en het kon 2 kanten op.. dus beter dit beter dat mijn hol accepteer je verlies jullie hebbe te weinig gebracht om ons te stoppen

      /   Reply  / 
   2. Ron

    Hahaha! Stopzinnetje???? “Weet jij wat grappig is….”

      /   Reply  / 
 7. Red Carpet

  Helemaal mee eens! Altijd maar weer een excuus gaan lopen zoeken terwijl Twente gewoon weer voor de 2e keer dit seizoen de betere uit de bus komt.
  Gewoon de mentaliteit en de prestaties van een TOPCLUB!!

    /   Reply  / 
  1. Jona

   Bij ons waren jullie beter ja. Nu speelden jullie gewoon thuis, en waren jullie niet de beste maar de gelukkigste. Om de beste te zijn zou je in 120 minuten toch wel 3 minuten druk moeten kunnen leggen op je tegenstander, en da’s jullie niet gelukt.

     /   Reply  / 
   1. Forza

    Pfffff gefrustreerd kerel. Geen 3 min. druk kunnen zetten. Weet niet waar jij naar hebt zitten kijken.
    1e helft was slecht van twente. 2e helft beter en de bovenliggende partij!
    Dat het 1-1 wordt is zeer ongelukkig voor Twente en gelukkig voor PSV, nee, meer dan gelukkig.
    Uitgespeelde kansen 0,0 in de reguliere speeltijd voor PSV.
    Twente mega kans op de paal 1e helft verlening. Tweede helft verlening zaten ze stuk en er doorheen gesleept.

    Nu blijf ik me nog steeds afvragen hoe je nu kunt zeggen dat PSV de morele winnaar is.

    Als zelfs jullie trainer in zak en as zit en even niet wist hoe op te laden voor as zaterdag….. SUCCES!

      /   Reply  / 
    1. psv'er

     twente countert alleen maar. als je daar van houdt dan ben je een echte voetballiefhebber. ga eens wedstrijden live kijken. twente was niets gisteren.

       /   Reply  / 
     1. Sympho

      Flikker toch op man. Blinde vink. :(

        /  
 8. Ron

  Ik hoor niemand over Toivonen! Lekkere overtreding weer….

    /   Reply  / 
  1. Forza

   Ergeren jullie (PSV sup.) je niet aan Toivonen. Zijn gedrag is toch een PSV speler onwaardig.
   Nee geef mij maar die Hutcheson (of zo) niet vanwege zijn voetbal maar wel vanwege zijn mentaliteit, niet zeiken en je taken uitvoeren.

     /   Reply  / 
   1. Ron

    Nee hoor, PSV supporters vinden dat helemaal niet erg. Bakkal en Afelay konden ook hun gang gaan, Toivonen heeft vaker dat soort geintjes…

      /   Reply  / 
 9. tukker

  Hahahahahahaha bananen totaal heen kansen 1e helft!! Tot de 16 en dan over.. Flutvoorzetten waar Tewnte er 10000 van lust. Ola wat een 10 zonder Ibi. de bal halen waar het niet moet in de weg lopen, vrije trappen op middenveld willen nemen en geen 1 keer goed voor de goal war hij thuishoort!! Rutten is ee banaan! BErg had er af gehaald moeten worden.. Bakkal op 10 en Ola in spits.. Nogmaals zonder ibi die niet te dekken is kom hij er niet aan te pas.. Twente kampioen. Als Landzaat sccoort was het al eerder voorbij… Rutten snakt naa r psijs maar pak weer niks dit jaar. Eruit tegen Lille en Twente kampioen hahahaha Dag Rutten. Volgende angsthaas binnen halen. Enige feit is dat ze top fit zijn 120 gas

    /   Reply  / 
 10. Edzebaria

  Wat een viezirik dat Ola-ijsje en zoepzak dito. Horen niet bij psv die vuillaken.Twente had de 2-0 verdiend i.p.v.1-1

    /   Reply  / 
  1. Jona Auteur

   Absoluut, ik bedoel: Twente heeft PSV zwaar onder druk gezet en kans na kans afgedwongen. Ik was dolgelukkig dat we niet met 5-0 naar huis werden gestuurd. En Ola-ijsje vind ik niet zo bijzonder, maar wat is een zoepzak?

     /   Reply  / 
   1. Forza

    Een zoepzak = een doedelzak met smerige snoepjes

      /   Reply  / 
 11. JOHAN

  het was de bedoeling van twente om op strategie psv in de eerste helft te laten komen,en veel energie zou verbruiken,waardoor het inderdaad overkwam alsof psv in de eerste helft heel sterk leek te zijn.omdat het een bekerwedstrijd betrof,met in het achterhoofd,dat een beker wedstrijd aan spanning en energie zo nu en dan wel eens 130 minuten aan spanningsveld bloot kan staan,en dat is ook gebeurd. en zo is het gegaan.

    /   Reply  / 
 12. Ron

  Als het niks is… Waarom wint PSV dan niet?

    /   Reply  / 
 13. Peter

  Omdat PSV onder fred rutten de afgelopen 2 jaar 0 verbetering laat zien.
  Omdat PSV sinds het afscheid van piet de visser geen goede talenten meer aantrekt.
  Omdat twente gewoonweg beter staat.

  Ik kom uit eidhoven ik ben PSV’r maar het voetbal onder fred rutten wil maar niet op gang komen. Het ziet er aardig uit tot aan de 16 en dan worden de meeste ballen weer terug gespeeld.
  Onderhand vind ik de maat wel een beetje vol en is het tijd voor vernieuwing. (houdoe rutten, engelaar, berg)

    /   Reply  / 
  1. joggen

   marc rutten met de dikke kutten,,met fred op de canepe,,met fred in de snee,,fred en het klapvee,,fredje petetje,,fred in de boot het water droogt in de sloot,,fredje thuis dan is het niet pluis,,als je fred heet kun je beter een echte FRET ,,fred aan de bal koeien op stal,,meisje te koop fredje op de loop,,brand geblust fredje gesust,,zeeuws meisje fredje word wijsje,,jullie krijgen morgen van fredje allemaal een ijsje,,bijensteek fredje word bleek,,schoentjes gepoetst fredje hoest,,fredje jarig slingers voorbarig,,spelers in de knoei fredje in de boei.

     /   Reply  / 
 14. Edzebaria

  70 min 1-0,
  80 min grote kans Chadli op 2-0
  85 min Janko en Landzaat lopen elkaar in de weg, grote kans
  begin verlenging Landzaat schiet op de paal.

  PSV in de 118 min kans voor Berg en Zoepzak.

  Tikje breed Fred, win je nooit prijzen.

    /   Reply  / 
  1. Jona Auteur

   Zucht, hoe is het mogelijk dat iemand op basis van die wedstrijd over een tikje breed gaat klagen. En dat je dan ook nog het doelpunt van jullie tot de kansen rekent, maar die van ons niet. Berg kopte eerste helft nog net voorlangs, Toivonen nog met een schot die Boschker met moeite keerde, Hutchinson die een rebound van randje 16 kon inschieten maar niet genoeg over de bal leunde. Maar wel fijn dat je toegeeft dat jullie eerste kans pas in de 70ste minuut was, en dat in een thuiswedstrijd..

     /   Reply  / 
 15. Sympho

  Wat een gelul zeg! Kut PSV. Opzouten!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>