‘PSV licht optie in contract Jonathan Reis.’

Niet zo verrassend nieuws gisteren bij Voetbal International: PSV zal de optie in het contract van Jonathan Reis lichten. Dat is nog niet gebeurd, maar dat moet wel voor april volgend jaar. Marcel Brands nuanceerde het bericht: ‘Jonathan is erg blij met de herkansing die van PSV heeft gekregen en ik weet eigenlijk wel zeker dat hij niet met andere clubs gaat praten. Mocht hij zich toch laten verleiden, dan kunnen wij altijd tot 1 april die optie lichten en dan hangt er meteen een fors prijskaartje aan.’

Toch wel benieuwd wat dat prijskaartje dan is. Op basis van zijn prestaties van vorige seizoenen zal dat toch niet meer dan 10 miljoen zijn? PSV sluit structureel slechte contracten af waarin een speler als Dzsudzsak bijvoorbeeld voor 14 miljoen weg kan, terwijl in A’dam voor Luis ‘zuigzoen’ Suarez gewoon 40 miljoen gevraagd kan worden. Daar moet dus eens wat strakker worden onderhandeld, maar ik heb het idee dat Brands daar wel de juiste persoon voor is.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘PSV licht optie in contract Jonathan Reis.’

  1. ander oog

    Dat Ajax voor Suarez 40 miljoen vroeg moet je niet al te serieus nemen. Voor Huntelaar vroegen ze ook 40 miljoen en dat was een half jaar later 20 miljoen plus bonus. Blijft overeind dat ze het wel konden vragen. Maar dat heeft ook te maken met hoe hij kwam. Huntelaar en Suarez wilde zo graag een stapje hoger dat ze met een gewoon contract accoord gingen. Bij PSV maakten/maken ze vaak gebruik van een gelimiteerde transfersom in de loononderhandelingen. Daardoor missen ze de laatste jaren die enkele toptransfer van 25+ miljoen maar besparen ze jaarlijks zo’n 15+ miljoen aan salarissen. Dat laatste is met het instorten van de transfermarkt een dik voordeel. Daarnaast kunnen ze op die manier ook betere voetballers vastleggen dan ze normaal zouden kunnen.
    .
    Of Dzsudzsak voor 14 miljoen weg kan is overigens de vraag. Voor de prijs was hij namelijk al lang opgehaald.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>