PSV – Ajax 6-1


Veel PSV-supporters zouden graag de vorige thuiswedstrijd tegen Ajax uit hun geheugen willen wissen, want zelden was de frustratie zo groot als vandaag precies een jaar geleden. Na 90 minuten stond er  op 18 maart 2007 1-5 op het scorebord in het Philips Stadion, een uitslag waar menig Boer een week ziek van was. Diezelfde uitslag zorgde er trouwens wel voor dat we uiteindelijk met één doelpunt verschil kampioen werden … een schoolvoorbeeld van 'wie het laatst lacht'.

Nou moeten we ook weer niet té dramatisch doen, want zo'n uitslag als vorig seizoen komt nauwelijks of nooit voor … sterker nog, vóór het seizoen 2006-2007 was het al weer ruim 12 jaar geleden dat de Amsterdammers met de volle winst uit Eindhoven vertrokken (23 oktober 1994 werd het 1-4). In de tussenliggende periode won PSV 6 keer … Voorlopig staat het wat dat betreft dus 6-1.

Maar ja, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en PSV – Ajax is elke keer weer een wedstrijd apart waarin meestal veel op het spel staat, ook morgenavond weer. Deze keer is het een echte 6-punten wedstrijd, want bij winst komt loopt PSV 7 punten uit op de nummer 2 van de Eredivisie. Bij verlies zal de voorsprong nog maar één punt bedragen en kan het met nog vijf wedstrijden te spelen nog alle kanten op.

Afgaande op de huidige vorm van de twee rivalen zou je zeggen dat Ajax het momentum heeft. De Amsterdammers wonnen hun laatste vier competitiewedstrijden, terwijl PSV uit de laatste twee wedstrijden één punt scoorde. Wat wel in het voordeel van de landskampioen spreekt is dat van de vijf 'Super Sunday' duels er vier werden gewonnen en dat er een keer gelijk werd gespeeld (11 november 2007 PSV-AZ 1-1).

Maar goed, het blijft een wedstrijd op zich waarin de belangen weer groot zijn. Ik reken erop dat PSV er na een matige reeks morgenavond toch weer gewoon staat en dat de supporters rond 22.30 uur weer massaal de longen uit hun lijf hebben gezongen … BOERUH !… BOERUH !…

meer: Ajax | Eredivisie


Top 3 van 2007:
FILMPJE: Van Nistelrooy's goal tegen Bilbao

Italiaanse presentatrice uit de kleren
PSV verantwoordelijk voor ontslag Ten Cate

Laat me weten wanneer er nieuwe berichten zijn

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “PSV – Ajax 6-1

 1. Thymo

  Goed stuk! Ik gok op 2-1. Geen Gabri, geen Siem de Jong, geen Stekelenburg. Aan de kant van psv Afellay, met een enkelblessure is een twijfelgeval.

    /   Reply  / 
 2. Koef

  maar ach, zonder De Jong, zonder Gabri én zonder Stekelenburg heeft Ajax niet zo gek veel in te brengen vanavond. Afellay geblesseerd? Dan speelt Bakkal daar toch? Geen probleem! 6-1 is wat overdreven maar 3-1 zou het zo maar kunnen worden.

    /   Reply  / 
 3. FEYENOORDER

  IK HOOP DAT HET 1-1 OFZO WORD WANT FEYENOORD MOET DE COMPETITIE SPANNEND MAKEN NET ALS VORIG JAAR :p

    /   Reply  / 
 4. Ajacied zijn is een privilege

  Ongetwijfeld wordt het een spannende wedstrijd vanavond. De belangen zijn groot dus zal psv wel lekker voor het doel hangen en hopen dat Ajax een fout maakt achterin. Wij hebben voorin ontzettend veel kwaliteit lopen en de drive om te winnen is gigantisch. Ik heb sterk het vermoeden dat de 3 punten mee terug naar Amsterdam gaan. psv speelt veel te laf de laatste tijd. Ajax gaat dit genadeloos afstraffen, die 1-5 was geen incident. Ik zet mijn geld in op 1-3. Klaas Jan gaat zijn 99e en 100e eredivisiedoelpunt maken. Gefeliciteerd alvast!

    /   Reply  / 
 5. Gokkoning.nl

  suffe wedstrijd zeg…niet normaal

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>