Archief: maart 2011

Maza blijft toch tot 2013.

Zoals bekend had PSV de optie om Maza langer aan de club te binden en die heeft het nu gelicht. De Mexicaan was niet tevreden over de speeltijd die hij krijgt in Eindhoven, maar komt nog aardig vaak in actie als tweede man achter Marcelo én Bouma. Hij presteert dan ook altijd naar behoren, dus ik zou ook niet weten waarom PSV de optie niet zou lichten. Het is aan Maza om te bewijzen dat hij in de basis thuis hoort, tot die tijd is hij een prima vervanger.

Zenden wil weg bij Sunderland, PSV optie?

Boudewijn Zenden is niet tevreden over zijn speeltijd bij Sunderland: “De laatste zes wedstrijden heb ik in totaal negen minuten gespeeld, dan snap je wel wat ik bedoel. Dat soort dingen weeg ik mee bij de beslissing over mijn toekomst.” En dan komt bij Boudewijn altijd weer die vraag boven of hij dan trek heeft in een terugkeer naar PSV, en dat sluit hij niet uit: “Mijn toekomst zou heel goed bij Sunderland kunnen liggen, maar het zou ook zomaar bij een andere club kunnen zijn. Ik ben in ieder geval nog niet klaar voor een baan als trainer.”

Lees verder

Grote kans dat Ten Hag PSV verlaat.

Veldtrainers, ze schijnen wel belangrijk te zijn. Persoonlijk heb ik toch het idee dat ze makkelijker inwisselbaar zijn dan de coach. Nu lijkt Erik Ten Hag, de eerste man achter Fred Rutten, zijn spullen alweer te pakken. Kon hij namelijk eerst al hoofdtrainer van De Graafschap worden, nu is daar ook nog eens VVV Venlo bij gekomen. En dan wordt het natuurlijk wel heel aantrekkelijk om PSV te verlaten. Als Ten Hag weggaat schuift waarschijnlijk Philip Cocu gewoon een plekje op in de hegemonie. Wat natuurlijk nog beter zou zijn is dat hij twéé plekjes opschuift en dat Fred zich gewoon met de veldtrainingen gaat bemoeien, maar dat zit er niet in..

De resterende programma’s nader bekeken.

Zaterdag spelen we uit bij de nummer twee, waar we dit seizoen in twee wedstrijden niet van hebben gewonnen. Het zou dus zomaar kunnen dat we de wedstrijd verliezen. Toch, zo zei Fred Rutten, is deze wedstrijd nog niet bepalend. En inderdaad, met wedstrijden als ADO – Twente en Ajax – Twente nog voor de boeg zou Twente bij winst niet zomaar binnen zijn. Laten we het eens nader bekijken, en uitgaan van een verlies van PSV (niet omdat ik dat denk, maar omdat je dan beter kunt rekenen): Lees verder

Wat we kunnen leren uit de laatste keer Twente-uit..

PSV zou voor de wedstrijd tegen FC Twente nog een keer naar de bekerwedstrijd in Enschede moeten kijken. Eén man maakte daar het verschil: Orlando Engelaar. Helaas in een negatieve rol. Zal hij zijn fouten rechtzetten of ook deze wedstrijd zijn matige niveau van dit seizoen niet overstijgen?

PSV kijkt in alle rust naar chaos in Amsterdam.

Wat is het toch heerlijk gemoedelijk hier in Eindhoven. Ach ja, het voetbal is niet altijd even goed, en we hebben er wel eens een vervelende speler tussen lopen, maar wat een bestuurlijke rust in vergelijking met Amsterdam. Het komische is dat toen het nog niet zo heel onrustig was bij Ajax, namelijk in januari, Tiny Sanders al een paar mooie verwijzingen naar de hoofdstad gaf. Zo zei hij: „Wij prijzen ons gelukkig dat de veranderingen hier in relatieve rust verlopen.” Lees verder

Update: Ola toch niet lang uit de roulatie.

Gelukkig lijkt het toch mee te vallen met de blessuregevallen van Koevermans en Toivonen. Met name bij laatstgenoemde leken de vooruitzichten slecht (volgens het ED), maar de officiële site van PSV meldt dat beide spelers binnen ‘niet al te lange termijn’ weer terug zullen keren. En dan is het dus geen kwestie meer van vier weken, en dat is toch wel prettig. Misschien kan hij het dan nog eens in de spits proberen, met Bakkal achter hem. Dan zouden we zomaar weer een scorende spits kunnen hebben!

Toivonen alsnog vier weken aan de kant.

Ola Toivonen staat minstens vier weken aan de kant met een hamstringblessure. Meer kan ik er niet van maken. Hij zal daardoor de Europa League-duels met Benfica én de Eredivisieduels met sc Heerenveen, Heracles Almelo en Feyenoord missen. Heel naar natuurlijk, al doet Bakkal het wel goed op zijn positie. Als er nu voorin nog iemand geblesseerd raken hebben we echt een enorm probleem. Dit zullen overigens niet de fijnste maanden voor de Zweed zijn, die over zichzelf de wet van Murphy lijkt te hebben afgeroepen.

Rutten last besloten training in.

In het kader van onnodige beslissingen last Fred Rutten vrijdag een besloten training in. Dat doet hij overigens niet zo vaak, maar blijkbaar vergt deze wedstrijd een wat andere voorbereiding. Ik ben benieuwd wat voor verrassingen hij dan in petto heeft; op Pieters na lijkt me toch de opstelling zo duidelijk als wat. Misschien dat hij nog wat wil oefenen op vrije trappen en corners. Lees verder

FC Twente ziet ziekenboeg leeglopen.

Terwijl bij ons de ene na de andere speler een blessure oploopt (Pieters, Toivonen en Koevermans), komen bij FC Twente juist belangrijke spelers weer terug. Zo is Theo Janssen fit genoeg om zaterdag te starten, en ook de andere goede speler van FC Twente, Bryan Ruiz, heeft gisteren 70 minuten gemaakt tegen Argentinië.

Lees verder

Mist Toivonen toch het einde van de competitie?

Alsof het lot er mee speelt, is Ola Toivonen gisteren geblesseerd geraakt tijdens de training van PSV. Hij liep een hamstringblessure op, en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Ook Danny Koevermans heeft vroegtijdig moeten afhaken bij de training, en Erik Pieters lijkt toch wel wat last te hebben van zijn blessure. Dat laatste vind ik helemaal bizar: als je je niet 100% voelt moet je gewoon niet uitkomen in zo’n (op papier) eenvoudige interland. Wat betreft Toivonen zou het misschien niet eens zo heel erg zijn om hem wat eerder op vakantie te sturen, maar dan moet wel Bakkal fit blijven.

Nieuwe poll: Toivonen of Bakkal?

Ola Toivonen is inmiddels op drie verschillende terreinen geschorst. En dat is toch behoorlijk veel voor een nummer 10. De enige competitie waar hij nog in uit mag komen is de Europa League. Tegen FC Twente zal daarom zijn vaste vervanger Otman Bakkal weer in de basis staan. Maar moeten we nou zomaar weer Ola in de basis zetten volgende week? Tenslotte is hij een recidivist, die absoluut niet door heeft hoe erg hij zijn team en het imago van onze mooie club benadeelt. Wat vinden jullie?

Wat te doen als Toivonen terugkeert?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Uitslag poll: ‘PSV komt ver in EL’.

De bezoekers van deze site zijn positief over de kansen van PSV in de Europa League, en waarom ook niet? Echt grote clubs zitten er niet bij de laatste acht, en met Benfica hebben we niet de zwaarste loting te pakken. Eén op de vijf denkt toch dat we deze ronde niet overleven, nog eens 20% denkt dat over de halve finale. Positieve signalen dus, al moeten we wel ernstig rekening houden met de subjectiviteit van de onderzoekers hier.

Hoe ver komt PSV in de Europa League?

  • PSV wint de Europa League. (43%)
  • Halve finale (20%)
  • Kwartfinale (19%)
  • PSV verliest de finale. (18%)
Loading ... Loading ...