Archief: januari 2011

Steunbetuigingen doen Jonathan Reis goed.

Jonathan Reis is heel erg blij met de steun die hij heeft gekregen van de PSV-supporters, die hem meer dan 6000 e-mails hebben gestuurd. In de kliniek in Vail (VS) waar hij momenteel verblijft, heeft hij de gebundelde boekwerken ontvangen uit handen van dokter Tjaarda Weber. Reis is mede door de steun ‘opgewekter en optimistischer’, laat Weber weten.

Lees verder

Dzsudzsák verlengt tot 2015!

Fantastisch nieuws: onze beste speler, Balazs Dzsudzsák, heeft zojuist zijn contract verlengd tot 2015! Zijn contract liep tot 2013, en had een gelimiteerde transfersom van 14 miljoen euro. Gelukkig heeft nog geen topclub dat bedrag opgehoest, want ongetwijfeld zullen ze nu een stuk dieper in de buidel moeten tasten. Lees verder

‘Dzsudzsák blijft, mogelijk snel contractverlenging.’

Volgens Marcel Brands is het onzin dat Balázs Dzsudzsák deze winter nog zou vertrekken. En in tegenstelling tot enkele van de vorige technisch directeuren bij ons is hij ook meteen heel helder in zijn bewoordingen: “Dat was in november en bovendien pas met het oog op volgend seizoen. Er ligt geen bod van tien miljoen euro en wij zijn niet bezig met Wesley Verhoek. Dat is duidelijk hè?’

Lees verder

FC Twente kopieert PSV, Ajax wint ook.

Nou, lekker dan. In de 75ste minuut leek Feyenoord nog te gaan stunten door met 0-1 voor te staan in Enschede. Maar zoals we van Twente gewend zijn viel in die periode de gelijkmaker, om vervolgens in blessuretijd nog de winnende in te koppen ook. En ik durf toch wel te zeggen dat Feyenoord de betere kansen heeft gehad, dus dat is extra zuur.

Lees verder

Willem II weet ook weer waar het staat.

Zo, die gaan met de staart tussen de benen terug naar huis. Nee, sarcasme natuurlijk, ik zal het echt heel kort houden: tot de 16 was het spel van PSV wel aardig, daarna miste de scherpte. En dan kom je na zo’n lange wedstrijd bij Twente ook nog tegen de verhouding in achter, en ja, dan moet je nog vol aan de bak ook. Dat de bevrijdende treffer nog viel ook, was wel heel gelukkig, want het was toch wel wanhoopsvoetbal in het laatste half uur.

Lees verder

Geen verrassingen in de opstelling.

PSV begint met hetzelfde elftal tegen Willem II als afgelopen woensdag. Dat betekent dat Maza de plaats van Marcelo behoudt en dat Berg nog steeds de voorkeur krijgt boven Koevermans. Maar ja, als je je spits vertrouwen wil geven moet je hem vooral thuis de kans geven tegen Willem II.

Opstelling: Isaksson, Manolev, Maza, Bouma, Pieters, Hutchinson, Toivonen, Engelaar, Lens, Berg en Dzsudzsak.

Toch nog actie op de transfermarkt?

Berichtte ik zojuist al dat Lille een bod van 10 miljoen zou hebben gedaan op onze Hongaarse vriend Dzsduzsák, gaat ook nog eens het gerucht dat Sunderland achter Koevermans aanzit. Even opgezocht: Sunderland is gewoon de nummer 6 van Engeland! Dat zou dus wel heel aantrekkelijk zijn. Blijft alleen wel staan dat met de blessure van Reis en het waardeloze spel van Berg PSV de Koef echt niet meer zal laten gaan. Interesse voor onze spelers is leuk, maar niet meer zo laat in de transferperiode.

Lille biedt 10 miljoen op Dzsudzsák.

Uitgerekend Lille, onze volgende tegenstander in de Europa League, zou volgens een Franse krant 10 miljoen hebben geboden op Balazs Dzsudzsák. En ik zeg het niet graag, maar hij heeft een gelimiteerde transfersom van 14 miljoen. Dat zit dus helaas wel behoorlijk dicht bij elkaar.

Lees verder

Rutten rekent op ‘wat leuks’.

Als het aan Fred Rutten ligt, gaat PSV er morgen een doelpuntenfestijn van maken thuis tegen hekkensluiter Willem II. Natuurlijk is voorzichtigheid wel geboden, want…: “Bij ploegen die onderin staan, zie je vaak dat ze wegzakken bij tegenslagen. Bij Willem II zie je dat nooit. Met vijf punten uit de laatste vijf wedstrijden doen ze het gewoon goed. Maar als je alle verhoudingen bekijkt, moeten wij drie punten pakken en er wat leuks van maken.”

Lees verder

Alleen Vukovic wacht nog op een transfer.

Ik las vandaag in de nieuwe VI dat Ola Toivonen het had over een selectie met maar 17 veldspelers. En inderdaad, we zijn aardig wat kwijt geraakt: Afellay, Reis, Ojo en Amrabat zijn allemaal om wat voor reden dan ook (tijdelijk) weg. En dus zijn we ons hele ‘grote bank’-voordeel kwijt. Sterker nog, we hebben van de drie titelkandidaten gewoon verreweg de kleinste selectie. Lees verder