Archief: november 2010

Ook Pieters kan bijtekenen.

Naast Balazs Dzsudzsák wil PSV ook Erik Pieters langer aan de club verbinden. In zijn geval echter slechts tot 2014. Volgens Brands speelt Pieters nog steeds met een veredeld jeugdcontract en wordt het hoog tijd om zijn status als international te belonen. Overigens heeft hij nu geen clausule á la Dzsudzsák waardoor hij zomaar weg kan, maar die wil zijn zaakwaarnemer (uiteraard) nu wel in het contract. Brands moet nu dus sterk zijn en dat uit zijn hoofd zien te praten.

Dzsudzsák kan bijtekenen tot 2015.

PSV wil eindelijk af van al die matige contracten waardoor spelers als Balazs Dzsudzsák zomaar voor iets meer dan 10 miljoen de deur uit kunnen lopen. Daarom hebben ze hem nu een nieuwe verbintenis voorgelegd die tot 2015 stand houdt. De vraag is echter of hij het wel tekent, aangezien hij af en toe al laat doorschemeren hoger op te willen. En eerlijk is eerlijk, als hij zijn maniertjes afleert kan hij dat niveau ook best aan.

Ziekte treft PSV.

Zoals in het hele land, wordt ook bij PSV de een na de ander ziek. Zoals bekend zijn de Zweden Berg en Isaksson ziek, van hen is nog niet duidelijk wat er morgen van ze verwacht kan worden. Nu is ook basisklant Jeremain Lens ziek geworden. Als hij ziek blijft vermoed ik dat Bakkal op zijn positie speelt, of eventueel Amrabat. Lees verder

PSV moet mogelijk verkopen.

Marcel Brands is heel helder over de huidige financiële situatie bij PSV: “Iedereen kent de financiële situatie en het zou kunnen dat we bijvoorbeeld Toivonen of Dzsudzsák moeten verkopen als we geen kampioen worden. Maar de selectie van PSV valt niet om als er één speler vertrekt. We hebben een groep met veel potentie, zowel sportief als financieel.” Fijn, zo’n transparante, duidelijke man. Hebben we al een tijd niet op die positie gehad.

Engelaar toch niet helemaal fit.

Orlando Engelaar wordt opnieuw onderzocht aan zijn scheenbeen. Hij gaat wel mee naar Italië en Fredje verwacht ook dat hij gewoon kan spelen. Helaas. Een bijkomend nadeel van het verlies tegen NAC is dat onze trainer er vast van overtuigd is dat Bakkal, Afellay en Toivonen op één middenveld voor teveel tegengoals gaan zorgen. Zodoende zal hij altijd voor Engelaar blijven kiezen, zeker als na de winterstop ook Afellay wegvalt.

Uitslag poll: PSV moest Ibi verkopen.

Uit de poll die de afgelopen weer op deze site te vinden was is gebleken dat het PSV-publiek van mening is (61%) dat PSV goed gehandeld heeft rondom Ibrahim Afellay. Een deel zal dit om financiële redenen gedacht hebben, anderen misschien omdat we als club dat Ibi gewoon moeten gunnen. En hoewel het geen transfer van het hoge kaliber is, mogen we toch trots zijn dat er weer een echte PSV-er in het beste team ter wereld speelt.

Laat ook maar…

Ik snap dat we voor het geld de Champions League in moeten volgend seizoen. En zoals ik eerder al zei ziet het er allemaal ook een stuk beter uit dan in de Europa League. Maar je moet er toch niet aan denken dat dit PSV tegen het Barça van dit moment zou moeten uitkomen? Wat ze net tegen Real Madrid lieten zien (5-0) in de tweede helft, dat is echt het beste voetbal dat ooit is gespeeld. Ik ben heel benieuwd of Ibi zich dat team in kan spelen.

PSV geïnteresseerd in… Overtoom?

Als ik Willie Overtoom van Heracles zie denk ik altijd: dat is geen voetballer. Hij is veel te klein, is ondanks zijn naam niet snel en ziet er uit alsof hij al bijna met pensioen mag. Feit is wel dat hij dit seizoen al zeven keer gescoord heeft, en dat zou volgens de Tubantia de interesse van andere clubs hebben getrokken. Niets aan de hand, ware het niet dat ook PSV genoemd wordt! En als Overtoom dan ook nog meldt bekend te zijn met de interesse maar dat ‘er nog niets concreet is’, bekruipt mij toch een angstig gevoel. Andere gegadigde zou AZ zijn; ik stel voor dat zij hem nemen. Deze man zal nooit iets aan PSV toevoegen. Overigens zou ik het nog wel een betere aankoop vinden dan ene heer v.d. Meyde.

PSV kan woensdag de knock-out fase bereiken.

Met al dat Champions League-geweld om ons heen zit je af en toe met het schaamrood op de kaken naar de Europa League te kijken. Maar goed, dat wisten we van tevoren en dus moeten we constateren dat PSV het gewoon prima doet. Na drie overwinningen en één gelijkspelletje staan we ruim aan kop. Zo ruim zelfs, dat we aan één puntje woensdag genoeg hebben om door te gaan naar de knock-out fase. En dat wordt tijd ook, want van deze tegenstanders hebben we nu wel genoeg gezien. Enfin, woensdag hebben we de enige serieuze tegenstander van de poule, maar een punt moet toch makkelijk te doen zijn. Lees verder

Afellay tekent mogelijk vanavond al contract.

Vanavond is het zover: Barcelona – Real Madrid staat op het programma. Dat heeft heel weinig met PSV te maken, op het feit na dat Ibrahim Afellay ook bij de wedstrijd aanwezig is. Hij zal daarna waarschijnlijk in gesprek gaan over zijn contract. Overigens heb ik regelmatig contact met Spanjaarden en daar is zijn komst toch niet bepaald groot nieuws. Maar goed, hopelijk spreken zijn daden straks voor zichzelf. Maar eerst dus vanavond: Messi tegen Ronaldo. Kijken dus!

Krachtproef PSV en Rutten.

Column van Telesport:

In nauwelijks twee weken tijd heeft de Nederlandse eredivisie drie smaakmakers verloren. De titelkandidaten Ajax, FC Twente en PSV missen voor (on)bepaalde tijd hun beste speler: Luis Suarez, Bryan Ruiz en Ibrahim Afellay. De afwezigheid van Suarez is genoegzaam bekend met zijn schorsing (nog zes duels) na het bijtincident met Otman Bakkal. Lees verder

Twente naast PSV, Ruiz lange tijd aan de kant?

Gisteren speelde FC Twente uit bij NEC en hoewel het dezelfde uitslag werd als bij ons, was het in dit geval in het voordeel van de uitploeg. Zodoende staat FC Twente dus weer naast PSV, al is het verschil in doelsaldo nog wel 13 doelpunten. Wat veel ernstiger is voor FC Twente is dat hun sterspeler, Bryan Ruiz, mogelijk lange tijd geblesseerd is. Hij leek zich te verstappen en hoorde naar eigen zeggen ‘krak, krak’. Een blessure is, ook bij tegenstanders, nooit leuk en dit is gewoon een heel sportieve en buitengewoon mooie voetballer.

Lees verder