Archief: juni 2010

Salcido haalt weer eens uit, zucht..

Het is weer zover: Carlos Salcido is buiten onze landsgrenzen en dus gaat de knop weer om. Zoals bekend roept hij dan dat hij boos is op de trainer (eerst was Stevens het haasje, nu Rutten), en dat hij absoluut weg wil. Als hij op den duur terug is in Eindhoven meldt hij dat zijn woorden verkeerd zijn uitgelegd.

Lees verder

Nog een spits naast Reis!

Jonathan Reis is zoals bekend terug, en heeft vandaag ook meegedaan aan de eerste training van de selectie. Er zaten nog wel een paar kilootjes teveel aan (beter teveel kilo’s dan teveel gram nietwaar?) maar dat komt vast nog wel op tijd goed. Overigens is PSV niet van plan het hierbij te laten. De club heeft geleerd van vorig seizoen en heeft besloten naast Jonathan nóg een spits te gaan aantrekken. Benieuwd of Koevermans genoegen neemt met een positie als sub van de sub. Namen van spitsen zijn nog niet gevallen, maar wordt vast vervolgd..

Basisplaats lonkt voor Ibi.

Donderdag speelt het Nederlands elftal zijn laatste groepswedstrijd van het WK. Er staat weinig op het spel, want de kans dat Nederland eerste wordt is vrij groot. Zodoende krijgt van Marwijk de kans om wat uit te gaan proberen. Gezien zijn twee goede invalbeurten zou Ibrahim Afellay daar wel eens van kunnen profiteren.

Lees verder

Jonathan Reis is terug!

Het is zover: Jonathan Reis, afgekickt en wel, is teruggekeerd in Eindhoven. Hij zal enkele gesprekken voeren op basis waarvan PSV zal besluiten of de club hem nog een tweede kans gunt. En laten we hopen van wel, want geld voor een andere spits hebben we nauwelijks, en van Reis hebben we gewoon de rechten nog.

Lees verder

Salcido in de verkoop.

Ik zit, net als veel van jullie ongetwijfeld, te kijken naar Frankrijk – Mexico en ik kan er maar niet bij hoe goed Carlos Salcido speelt. De schlemiel van de laatste wedstrijd (tegen AZ) valt aan alsof hij dat al jaren doet, terwijl hij bij PSV de middellijn nog nooit van dichtbij heeft gezien. De ene na de andere passeerbeweging lukt hem en hij houdt zich ook nog eens achterin staande.

Lees verder

Ooijer lijkt naar Cyprus te verkassen.

VI meldt dat André Ooijer op het punt staat om een contract te tekenen bij AEK Larnaca, de club waar Jordi Cruijff sinds kort technisch directeur is. ‘Het klopt dat we in onderhandeling zijn’, aldus zijn zaakwaarnemer. ‘Getekend is er nog niks, maar we gaan zien of we elkaar kunnen vinden. André staat open voor Larnaca. Hij heeft eerder met veel plezier bij Blackburn Rovers in het buitenland gespeeld.’

Lees verder

PSV lijdt zoals verwacht een groot verlies.

PSV heeft het afgelopen boekjaar 10 miljoen euro verlies geleden. En dat is niet zo schokkend, aangezien het missen van de Champions League natuurlijk een flink gat slaat in de begroting. En dus gaan we aankomend seizoen ongeveer dezelfde cijfers overleggen, tenzij Afellay en/of Dzsudzsák worden verkocht. Lees verder

Nieuwe poll: Erik Pieters in Oranje?

Giovanni van Bronckhorst is aan zijn laatste toernooi bezig. Hierna stopt de oud-speler van o.a. FC Barcelona met voetballen, wat een gat in de Oranje-selectie zal opleveren. Voor het WK werd als eventuele vervanger van ‘Gio’ Edson Braafheid meegenomen, met de afgevallen Vurnon Anita daarachter. PSV heeft echter zelf ook een aardige linksback, die bij FC Utrecht nog onmiskenbaar als de nieuwe Oranjeback werd gezien. Wat vinden jullie? Verdient Erik Pieters de kans als opvolger van Giovanni van Bronckhorst?

Is Erik Pieters de beoogde opvolger van Giovanni van Bronckhorst?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Ibrahim Afellay is verstandig.

Volgens de supporters van PSV doet Ibrahim Afellay er goed aan om te wachten tot na het WK alvorens een beslissing te nemen over zijn toekomst. Maar liefst 77% van de fans denkt er zo over, terwijl slechts 15 procent vindt dat hij al had moeten tekenen bij HSV. Slechts 8% denkt – of hoopt – dat Afellay nog een jaartje zal blijven.
 • Wat moet Ibrahim Afellay doen?
  • Wachten met zijn beslissing tot na het WK. (77%)
  • Nu de transfer naar HSV afronden. (15%)
  • Zijn contract uitdienen en transfervrij vertrekken. (8%)
 • PSV begint en eindigt in het hoge Noorden.

  Het definitieve competitieschema voor volgend seizoen is bekend. De eerste wedstrijd zal op 7 augustus plaatsvinden in Friesland. Vervolgens hoeft er pas bij de allerlaatste wedstrijd weer naar het hoge Noorden te worden afgereisd, dan speelt PSV uit tegen FC Groningen. Laat in het seizoen speelt PSV de uitwedstrijden bij FC Twente en Feyenoord, terwijl de eerste echte topper pas op 24 oktober (PSV-Feyenoord) is. Overigens is de een-na-laatste wedstrijd PSV-Vitesse, en dat was de laatste jaren meer dan eens onze kampioenswedstrijd. Toeval?

  Het volledige schema: Lees verder

  Erik Pieters: ‘Ibrahim viel goed in.’

  Erik Pieters werd geïnterviewd over het WK en Ibrahim Afellay.

  Was het een terechte overwinning?
  ,,In de 1ste helft heeft Nederland wel wat kansen kunnen creëren, maar hadden ze veel moeite met het compacte spel van de Denen. Die kregen op hun beurt toch wat kansen; de grootste kans was de kopbal van Bendtner. In de 2e helft komt Nederland met een gelukje op voorsprong (eigen doelpunt Poulson) en dan moet Denemarken toch meer komen, waardoor Nederland steeds meer ruimte krijgt. Met een goede invalbeurt van Afellay en met name Elia creëerden ze meer kansen en dus ook de verdiende 2-0. Die aanval begon met een pass van De Jong naar Van Bommel, direct door naar Sneijder, die een mooie steekpass gaf op Elia. Deze raakte de paal, maar Kuyt was alert voor de rebound. Al met al dus een verdiende overwinning.” Lees verder

  Wie wordt de nieuwe spits van PSV?

  De technische staf van PSV is duidelijk over waar versterkingen nodig zijn: centraal achterin en in de spits. Gek genoeg hebben we tot nu toe vooral vleugelspelers en middenvelders aangetrokken. Onder de supporters heerst dan ook twijfel over of er nog wel wat gehaald gaat worden. Lees verder

  Salcido en Maza maken indruk.

  Wie gisteren naar de matige wedstrijd Zuid-Afrika-Mexico heeft gekeken, en dat zullen de meeste wel gedaan hebben, zal een aantal dingen zijn opgevallen. Ten eerste dat ‘Maza’ behoorlijk degelijk speelde. Dit doet hij bij PSV ook: niet geweldig, wel degelijk. Hij zal dan ook ongetwijfeld volgend seizoen weer de helft van het centrale duo gaan vormen. Lees verder

  PSV haalt jonge spits binnen.

  Jürgen Locadia (van 7 november 1993) was vrijdagochtend in het Philips Stadion op bezoek bij directeur Jan Reker om zijn contract te ondertekenen. De aanvaller komt over van Willem II, waar hij afgelopen seizoen in de B1 tekende voor twintig doelpunten en in de A1 in vijf wedstrijden tot vier goals kwam. Voorheen voetbalde Locadia bij de Tilburgse amateurvereniging Sarto.

  Lees verder