Archief: december 2009

Brands en Babel ontkennen.

Eventjes een kleine update zo voor het nieuwe jaar: zowel Marcel Brands als (de zaakwaarnemer van) Ryan Babel weten te melden dat ze niet naar PSV vertrekken. Dit voornamelijk omdat beide niets gehoord hebben van PSV. De zaakwaarnemer van Babel: ‘Bij mij heeft PSV zich niet gemeld. Ryan heeft regelmatig contact met spelers daar en onderling is het wel eens ter sprake gekomen. Dat is dus niet via de officiele kanalen gegaan.’ Lees verder

Marcel Brands gepolst als technisch directeur.

De VI heeft in zijn nieuwste uitgave een lang artikel geschreven over de ommezwaai bij PSV. Ga er maar eens goed voor zitten, want dit stond nu al op de site:

Terwijl PSV net als alle andere Eredivisieclubs geniet van het kerstreces, werkt de club achter de schermen druk aan een paleisrevolutie. De Eindhovenaren willen een andere invulling aan de directie geven.

Lees verder

Hiddink naar… Juve?!

Italiaanse media zijn ervan overtuigd dat Guus Hiddink binnen een week de nieuwe trainer is van… Juventus! Niks Ajax, niks PSV, niks Premier League: Guus zou Godfather binnen het Italiaanse voetbal willen worden. Overigens is er nog helemaal geen vacature aangezien de trainer er, weliswaar onder zware druk, nog steeds zit. Ik ben benieuwd wat hij gaat doen. Het zou wel een verrassende keuze zijn, dat is zeker.

‘PSG wil Balazs Dzsudzsák.’

Opnieuw zou Balazs Dzsudzsák in de belangstelling staan. Deze keer echter niet van een grote club, maar van PSG. En dat lijkt me toch nauwelijks een vooruitgang voor de Hongaar. De Franse competitie is zéér oninteressant voor aanvallers. Niet voor niets eindigen vrijwel alle wedstrijden daar in 1-0. Bovendien ligt de salarisschaal daar ook niet zo hoog dat het nou een financieel interessant verhaal zou worden. Leuk om te weten dat onze spelers in trek zijn, maar dit wordt hem niet.

50-50 kans op nieuwe linksbuiten.

Herinnert u zich deze nog? Zijn club, Excelsior Moeskroen, is inmiddels failliet verklaard waardoor alle spelers van de club op straat komen te staan. En dus slaan andere clubs hun slag, zo ook PSV. De linksbuiten, Maxime Lestienne, geldt als een groot talent en zou de mogelijk binnenkort vertrekkende Balazs Dzsudzsák (hoe lang is die nog te houden?) wel eens kunnen vervangen. Ook als tweede man op linksbuiten hebben we nu eigenlijk alleen Amrabat, dus zou het geen slechte zet zijn.

Lees verder

Uitslag poll: deze selectie is goed genoeg.

Je zou toch denken dat supporters altijd meer aankopen zouden willen, maar het tegendeel bleek waar. Liefst 45% van de stemmers op de poll vonden het wel goed zo, en achtte nieuwe aankopen niet noodzakelijk. Vervolgens stemden ongeveer evenveel mensen op versterking in de aanval en verdediging. Met 12% vinden we het middenveld wel prima zo. En dat vind ik best verrassend. Voor mijn gevoel hebben we namelijk niet zoveel goede middenvelders. Oké, de drie die er staan zijn héél goed, en Simons kan ook nog wel even mee, maar dan? Zowel voorin als achterin hebben we volgens mij veel meer uitwijkmogelijkheden.

Heeft PSV versterking in de winterstop nodig?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

En weg is de rust bij PSV…

Ja hoor, daar gaan we weer: het ontslag van Reker en v.d. Bunder kón natuurlijk niet zo soepeltjes verlopen als nu. Het blijkt dat de RvC en Reker flink overhoop hebben gelegen. Ook zou v.d. Bunder zo verontwaardigd zijn dat hij zelfs overweegt om per direct op te stappen. Heel vervelend dat dit nu allemaal weer naar buiten komt, weg is de rust… Maar oordeel liever zelf. Het volgende artikel komt van het Eindhovens Dagblad:

Lees verder

Ryan Babel naar PSV? Nee bedankt.

Zodra de kerst geweest is kunnen de clubs weer traditioneel op zoek naar versterkingen. Dat Ryan Babel aan spelen toe moet komen om naar het WK te kunnen was algemeen bekend, net als de belangstelling van Ajax. Dat echter PSV ook de linksbuiten zou willen huren kwam wel als een verrassing. Om te beginnen is dit een bericht uit een blad met een zeer onbetrouwbare reputatie. Laten we er voor de grap eens vanuit gaan dat het klopt (PSV zou zelfs al een huurbod hebben gedaan).

Lees verder

Kijktip: Bedrijf in beeld in het Philips Stadion.

Vandaag staat in het RTL-programma ‘bedrijf in beeld’ het Philips-stadion centraal. In de aflevering wordt het Philips Stadion bezocht door Bas Muijs. Bas gaat onder andere helpen in de horeca, het gras maaien, de tribunes schoonmaken en een shirt bedrukken in de PSV FANstore. De kijker volgt de presentator tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, ondertussen delen de presentatoren (naast Bas Muijs ook Mariska Hulscher en Tamara Brinkman ) hun persoonlijke ervaringen en hebben ze gesprekken met enkele medewerkers.

Lees verder

Tript PSV naar Brazilië?

Het lijkt er op dat PSV de voorzomer in Brazilië gaat doorbrengen. De voorzitter van de Braziliaanse club Ceará liet weten contact gehad te hebben met een vertegenwoordiger van PSV over een vriendschappelijke wedstrijd. De trip van PSV zou in mei plaats moeten vinden (zonder WK-internationals als Afellay en Engelaar uiteraard). Volgens GloboEsporte.com is het de bedoeling dat PSV drie duels afwerkt, tegen Ceará, Vasco en tegen of Gremio of Internacional. In Brazilië trok het nieuws veel aandacht.

Lees verder

Dirk Marcellis heeft het moeilijk.

NOS had een interview met Dirk Marcellis met de volgende inleiding:

Voor PSV’er Dirk Marcellis was 2009 het jaar van de ommekeer. In negatieve zin dan. De jonge verdediger stond twee seizoenen in de basis, haalde zelfs Oranje, maar raakte na de eerste twee duels van dit seizoen geblesseerd. Toen hij weer fit was, stond de ploeg van Fred Rutten als een huis en nu zit Marcellis vooral op de bank in Eindhoven.

Zien? Klik hier.

Fred ‘leeft niet voor de prijzen’.

Dat Fred Rutten het type is dat een team bouwt moge wel duidelijk zijn. Toch ziet hij zelf ook in dat dat niet genoeg is: ‘Natuurlijk begrijp ik dat we ook prijzen moeten winnen, anders zit ik hier niet lang. Ik wil lekker werken, zorgen dat de groep zich ontwikkelt. Ik leef niet voor de prijzen. Ik hecht er waarde aan dat de mensen zullen zeggen dat ik iets herkenbaars heb achtergelaten, als ik ooit vertrek.’ Lees verder