Archief: augustus 2009

Rutten uiteraard dik tevreden.

Na de overwinning in de altijd lastige wedstrijd Groningen-uit had Rutten positieve woorden over voor zijn spelers: “Ik ben zeer tevreden. We zitten in een reeks van wedstrijden en weten dat we fysiek sterk zijn. Na rust hebben we ons werkveld naar voren gelegd en meer druk gezet. Het was een uitstekende tweede helft.”

“Iedereen reageert goed: Danny, maar ook Carlos Salcido en Timmy Simons. Dat is winst voor de kleedkamer”, vond Rutten. “Danny is een doelpuntenmaker, hij doet wat hij móet doen en maakte het uitstekend af.” En de Koef zelf tenslotte: “In de tweede helft hebben we als team goed gevoetbald. 0-2 is prima, een goede overwinning die voor het hele team lekker is.”

Opstelling: Engelaar passeert Simons.

Orlando Engelaar vervangt niet Otman Bakkal maar Timmy Simons in de basis vanmiddag. Dat Rutten hem tegen Groningen op zou stellen leek wel duidelijk, maar Bakkal hoeft daar het veld dus niet voor te ruimen. De aanvoerder opvallend genoeg wel. Ook Ola Toivonen speelt niet, Danny Koevermans geniet wederom de voorkeur.

De opstelling:

Isaksson, Salcido, Lazovic, Koevermans, Pieters, Engelaar, Afellay, Dzsudzsák, Ooijer, Manolev en Bakkal.
Wissels: Cássio Ramos, Kromkamp, Simons, Toivonen, Amrabat, Wuytens en Nijland.

Stojic heeft niets te maken met Vukovic maar is wel enthousiast.

Zaakwaarnemer Stojic heeft de macht bij RAD Belgrado, de club waar Vukovic van gehuurd is. Deze man was erg omstreden in de periode-Gerets. De kans leek groot dat Stojic zo invloedrijk was dat hij de Servische verdediger had aangeboden aan PSV. Dat blijkt niet het geval: “Vukovic kon ook naar Olympique Marseille, Nantes en Palermo, maar de club gunde Vukovic de financieel minder aantrekkelijke overstap naar PSV vanwege de toekomstmogelijkheden van de speler bij PSV.” Dus we zijn minder aantrekkelijk dan Nantes en Palermo? Financieel misschien, al twijfel ik daar ook over. Nou goed, laten we daar niet te veel op focussen. Lees verder

PSV huurt Jagos Vukovic met optie tot koop.

Verdediger Jagos Vukovic is toegevoegd aan de selectie van PSV. De club huurt hem voor 1 seizoen van RAD Belgrado en heeft daarna de optie tot koop. De Serviër is erg blij om in Eindhoven te mogen spelen: “Ik ben heel gelukkig, PSV is een grote club en ik wil me snel aanpassen hier. Ik heb groot respect voor PSV, waar meerdere landgenoten mij zijn voorgegaan.” Over Fred Rutten: “Hij vertelde me dat hij graag werkt met jonge spelers en dat hij me het vertrouwen geeft.” Over zijn eigen kwaliteiten wilde Vukovic niet te veel zeggen. “Dat laat ik liever op het veld zien. En dat is hopelijk zeer snel.” Ik ben erg benieuwd: hij zou op verschillende plaatsen inzetbaar zijn, is gemotiveerd en ziet er fysiek sterk uit. Zal Rutten meteen een basisplaats toekennen aan de 21-jarige? Gezien de kwaliteit van onze verdediging hoop ik toch dat hij niet als bankwarmhouder is gehaald.

Robben met Van Bommel, Van Nistelrooy speelt weer.

Vanuit het Real Madrid-kamp komt de laatste weken nogal veel nieuws. Grote namen werden aangetrokken, Nederlanders moeten vertrekken. Voor miljoenen ingekocht, tegen spotprijzen weer verkocht. Het realisme bij Real is ver te zoeken. Ook de oud-PSV’ers Arjen Robben en Van Nistelrooij hebben onzekere tijden gekend. Arjen Robben moest uiteindelijk toch vertrekken en versterkt nu de aanval van Bayern München, waar ook oudgediende Mark van Bommel speelt. Kunnen ze over een paar jaar mooi samen terugkeren in Eindhoven.

Lees verder

PSV ontloopt sterke tegenstanders in Europa League.

PSV is vandaag bij de loting voor de Europa League terechtgekomen in een groep K, samen met FC Kopenhagen, Sparta Praag en CFR Cluj. Een heel behoorlijke loting dus. Ik denk dat al deze clubs kwalitatief net wat minder zijn dan ons team. Ajax heeft ook redelijk geloot, Heerenveen en FC Twente gaan het lastiger krijgen. Hieronder de complete indeling, later volgen reacties van PSV-zijde.

De 6 minuten van Jonathan Reis.

Met nog een kwartier te spelen en een voorsprong zag Fred Rutten de mogelijkheid om Jonathan Reis eens te testen. De jonge Braziliaan kwam erin voor Danny Koevermans maar kon 6 minuten later het veld alweer verlaten. Bij een ongelukkige val liep hij zoals het zich laat aanzien een kleine beschadiging van de banden tussen zijn sleutelbeen en schouderblad op. Dat is een meevaller.

Lees verder

Rutten tevreden met 1-0 winst.

PSV heeft de groepsfase van de Europa League bereikt door een 1-0 overwinning tegen Bnei Yehuda. Echt gemakkelijk ging dat echter niet. PSV probeerde het wel maar de aanval stokte veel te vaak rond de 16 van de Israëliërs. Die kregen zelfs nog een aantal flinke kansen. Goede reddingen van Isaksson hielden PSV echter op de been. Fred Rutten over de wedstrijd: Lees verder

PSV leidt bij rust: 1-0.

PSV staat na 45 minuten spelen met 1-0 voor dankzij een penalty van Timmy Simons. Afellay werd onderuit gehaald doordat iemand bovenop hem viel en de Belg benutte (maar net) de strafschop. Daarvoor was het spel ook best creatief en aardig om naar te kijken, daarna werd het een foutenfestijn. Op twee kansen voor Bnei Yehuda na wisten de Israëliërs daar geen gebruik van te maken. PSV staat dan ook met één been in het hoofdtoernooi van de Europa League. Moeten ze nog wel even oppassen, bij een 1-1 stand wordt het toch weer spannend…

Koevermans speelt, Toivonen niet.

Nou, het moment is dan toch daar: Koevermans is inderdaad dé spits van PSV en vervangt de niet-scorende Ola Toivonen. Simons blijft gewoon staan, Engelaar begint op de bank. Dat maakt de opstelling van de Eindhovenaren vanavond als volgt:

Isaksson, Maza, Simons, Lazovic, Koevermans, Pieters, Afellay, Dzsudzsák, Ooijer, Manolev en Bakkal.
Wissels: Cássio Ramos, Kromkamp, Salcido, Toivonen, Amrabat, Engelaar en Jonathan.

‘Jagoš Vuković waarschijnlijk naar PSV, er zijn meer opties.’

PSV versterkt zich hoe het er nu uit ziet nog deze week met Jagoš Vuković. Dat is een 21-jarige verdediger van RAD Belgrado en Servië onder de 21. Hij is rechtsbenig speelt centraal in de verdediging en is maar liefst 1.94 meter lang. Al enthousiast? Ik wel. Mocht dit niet lukken dan heeft PSV nog wel wat alternatieven achter de hand. Lees verder