Archief: juli 2009

† Bobby Robson 1933-2009

Voetbal-coach en legende Bobby Robson is zojuist op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De strijd tegen deze ziekte heeft hij na 18 jaar moeten opgeven. Robson was twee periodes actief bij PSV als coach. In de seizoenen ’90-’91 en ’91-’92 waarin hij kampioen werd, en in het seizoen ’98-’99. ‘Sir’ Bobby Robson was immens populair bij het Eindhovense publiek en bij iedereen die hem gekend heeft. Stemmen gaan op om zondag met rouwband te spelen en een minuut stilte in acht te nemen.

Het Algemeen Dagblad schreef dinsdag nog een mooie column over Bobby Robson.

Voel je vooral vrij om de ruimte hieronder als condoleance-register te gebruiken.

“Ach, 1-0 is beter dan 0-0.”

Als PSV-supporter hoop ik natuurlijk van harte dat onze club goed presteert en als ze mooi voetbal daarbij laten zien zou helemaal mooi meegenomen zijn. Als PSV-blogger wil ik ook kritisch zijn en dat was na vanavond geen probleem. PSV speelde namelijk -laten we het hopen- al meteen zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. En dat de tegenstander met 10 man rond de eigen 16 speelt mag daar geen excuus voor zijn. Het ging eigenlijk al mis bij de opstelling. Lees verder

Spelers sluiten weddenschappen op eerste keeper.

Volgens de Telegraaf is de positie van Isaksson ernstig onder druk komen te staan. Dit door toedoen van een uitstekende Cassio Ramos die in de voorbereiding liet zien veel progressie te hebben gemaakt. Zijn medespelers roemen zijn reflexen en vinden hem vooral verbeterd in het meevoetballen. Er worden onderling zelfs weddenschappen geplaatst over wie vanavond onder de lat zal verschijnen. Rutten houdt zich op de vlakte: “Cassio wilde ons overtuigen. Ik heb hem de afgelopen zes weken aan het werk gezien als keeper en leren kennen als persoon.”

Lees verder

Vier PSV-ers in voorlopige selectie Oranje.

Orlando Engelaar, André Ooijer, Dirk Marcellis en Ibrahim Afellay zitten bij de 25 spelers in de voorlopige selectie van Bert van Marwijk. De laatste drie namen zijn dat gewend, Engelaar is voor het eerst geselecteerd door deze bondscoach. Lees verder

PSV op kunstgras, Kromkamp geblesseerd.

Een paar jaar geleden raakte Jan Kromkamp geblesseerd na een wedstrijd op het kunstgras van het Polman-stadion. Daar trok hij conclusies uit en sindsdien rijdt hij met een grote bocht om Almelo heen. Nu is gisteren bekend geworden dat de uitwedstrijd tegen Cherno plaats zal vinden in Burgas, op -jawel- kunstgras! En wat wordt prompt dezelfde dag bekend gemaakt: Jan Kromkamp heeft last van een knieblessure. Blijkbaar is de gedachte aan kunstgras al genoeg om die jongen te blesseren.

Lees verder

Reis komt dichter bij nieuwe kans.

Fred Rutten heeft zich uitgelaten over de situatie van Jonathan Reis. De jongeling stond op het punt verkocht te worden. Hij werd aangeboden aan Roda JC en het Portugese Vitoria Setubal had interesse, maar geen geld. Nu lijkt hij toch een nieuwe kans te krijgen, mede door zijn goede spel in oefenwedstrijden. De coach: “Er is iets aan het ontstaan. Ik sluit zeker niet uit dat hij binnenkort ook een geel shirt krijgt, maar bij jonge spelers ben ik extra voorzichtig met het moment van geven. Ze willen het namelijk nogal eens verkeerd oppakken.”

Lees verder

‘Hiddink hielp Rutten aan Manolev’

Het Eindhovens Dagblad komt met een artikel over nieuwe aankoop Manolev. Daarin wordt gesproken over een tipgever over Manolev. Geruchten gaan dat dit Guus Hiddink is geweest, die nog steeds veel contact met coach Fred Rutten heeft. PSV is bij het aantrekken van de rechtsback niet over één nacht ijs gegaan: Rutten heeft ‘veel momenten’ op tape gezien en scouts hebben wedstrijden van Litex bezocht. Ook had Fred zelf nog een gesprek met hem: “Want ik wilde hem toch even in de ogen kijken.”

Lees verder

Fred Rutten wordt voor dilemma geplaatst.

Fred Rutten wil uiteraard de beste 11 spelers het veld insturen tegen Cherno aankomende donderdag. De clubleiding daarentegen heeft Rutten gewaarschuwd om te denken aan de waarde van sommige spelers die ‘te koop’ zouden zijn. PSV hoopt vooral spelers te verkopen die veel geld hebben gekost om aan te trekken, veel salaris verdienen en goed te vervangen zijn. Daarbij dringen de namen van Salcido en Lazovic naar voren. Als deze spelers spelen donderdag zijn ze Europees gezien niet meer gerechtigd voor een andere club uit te komen. Frits Schuitema: “Er bestaat geen absolute noodzaak om spelers te verkopen, maar het zou welkom zijn als er een paar vertrekken.” De selectie zou moeten worden teruggebracht van 29 naar 24 spelers.

Lees verder

Reker niet blij met lange transferperiode.

Jan Reker heeft zijn ongenoegen geuit over de transferperiode die tot 1 september duurt. Volgens de grote baas is dat niet verstandig aangezien bijvoorbeeld PSV op 1 september al een groot aantal wedstrijden heeft gespeeld maar nog steeds niet zeker weet hoe de selectie er uit komt te zien. Te meer omdat de grote competities ook nog later beginnen en dus op het laatst nog spelers uit Eindhoven kunnen weghalen.

Lees verder

‘Mendez weg, vervanger al bedacht’

Edison Mendez lijkt PSV toch echt te gaan verlaten. Hij gaat binnenkort naar Ecuador om daar gesprekken aan te gaan met LDU Quito. Die club verkocht de middenvelder in 2006 aan PSV. De Eindhovenaren zouden zich vanwege privé-omstandigheden soepel willen opstellen. De moeder van Mendez is erg ziek. Fred Rutten in een reactie: “Ze hebben ons een voorstel gedaan en deze week praten we verder.” Die komen er dus wel uit.

Lees verder

PSV trekt opeens Bulgaar Manolev aan.

In een gemiddelde transferperiode vliegen tientallen namen rond die PSV zogenaamd aan zou willen trekken. Dan verschijnt opeens gisteren op PSV.nl dit bericht. Zonder dat een enkele journalist hier iets over wist heeft PSV de 23-jarige Manolev aangetrokken.

Stanislav Manolev, zoals hij voluit heet, is een vage speler. Sommige sites noemen hem een aanvaller, anderen een verdediger. Hij is dus in ieder geval veelzijdig. Daarnaast is hij erg snel, rechtsbenig en zal waarschijnlijk vooral als rechtsback dienen. Rutten: “Een veelzijdige speler met een mooie leeftijd. Het is een bereidwillige jongen met een goed karakter. Hij heeft bepaalde kwaliteiten die goed bij ons team zullen passen. Zowel defensief als offensief.”

Lees verder

Cocu neemt afscheid in stijl.

Wat een sfeer gisteravond. Echt hartverwarmend, en ik denk dat Phillip er precies hetzelfde over denkt. Maar ook jongens als van Bommel en Jantje Vennegoor zullen toch het idee hebben in een zeer gespreid bedje te kunnen terugkeren bij PSV. En ik denk dat zelfs Guus Hiddink weer een terugkeer overweegt.

Lees verder